"Srbija može da bude silicijumska dolina Evrope"

Država mora da uloži napor da se informaciono-komunikacione tehnologije (IKT) koriste u reformama zdravstvenog, obrazovnog i drugih sistema, a ta primena će umnogome pomoći srpskoj ekonomiji, kazao je danas državni sekretar Ministarstva trgovine i telekomunikacija, Stefan Lazarević.

Tehnopolis

Izvor: Izvor: Tanjug

Subota, 30.11.2013.

15:03

Default images

Lazarević je, tokom učešća na regionalnoj konferenciji "Blogomanija" na Kopaoniku, kazao da Srbija ima veliki potencijal u razvoju informacionih tehnologija.

"Srpski IKT sektor je visoko kotiran u inostranstvu, i to ne samo regionalno. Tokom nedavne posete državne delegacije vodećim IT kompanijama u SAD, njegova pozicija je dodatno potvrđena", ukazao je on.

Srbija, kako je naveo, ima veliki potencijal u ovoj sferi, pre svega zbog već postojeće komunikacione infrastrukture, ali i na njoj treba dodatno raditi.

"Naši dalji koraci ka sticanju statusa 'silicijumske doline' Evrope, definisani su kroz pet prioriteta - dodatni razvoj infrastrukture, elektronska uprava, edukacija, internet bezbednost i zapošljavanje u okviru IKT sektora", podsetio je on.

Na pitanje koliko su ministarstva i sami službenici vlade aktivni na društvenim mrežama i na internetu, Lazarević je odgovorio da su ministri Vlade Srbije u velikoj većini prepoznali značaj društvenih mreža i alata, što je veoma važno, jer je reč o kanalu direktne komunikacije sa građanima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

121 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: