Google automobil stigao i u Niš

Specijalni automobil za snimanje fotografija sa pregledom od 360 stepeni, koji od 23. oktobra snima ulice u Beogradu i Novom Sadu, stigao je i u Niš.

Tehnopolis

Izvor: B92

Utorak, 19.11.2013.

16:44

Default images

Korisnik Twittera @SalevicM snimio je ovo vozilo na Trgu kralja Aleksandra u centru grada.

Od 23. oktobra Google automobili će početi da beleže panoramske fotografije (zabeleženih iz perspektive posmatrača) sa pogledom od 360 stepeni u većim gradovima Srbije, kao što su Beograd i Novi Sad, a fotografisanje će se nastaviti u manjim gradovima i selima nakon zime.

Raspored gde će i šta Google vozilio snimati zavisi od mnogo faktora kao što su vremenski uslovi, stanje na putu... Onog trenutka kada Google vozilo krene, na stranici google.rs/streetview/privacy biće objavljivane sve aktuelne informacije.

Što se tiče privatnosti, praksa je takva da će pre objavljivanja snimljenih fotografija za Street View, Google zamagliti lica prolaznika i registarske tablice na automobilima.

Na taj način Google štiti privatnost svih koji se pojavljuju na fotografijama. Međutim i nakon što fotografije budu dostupne na internetu, svaki korisnik može naknadno da interveniše.

Svi oni koji budu smatrali da im je narušena privatnost klikom na dugme „prijavi problem“ u donjem levom uglu slike mogu da zatraže da fotografija budu zamagljene.

Kako je Google na svojoj zvanično strani www.google.rs/streetview/privacy naveo, korisnici mogu da zatraže dodatno zamućenje fotografije i da pored zamućivanja lica i registarskih tablica, zatraže zamućivanje celog automobila, kuće i slično. Takođe mogu da traže uklanjanje slike koje karakterišu neprikladan sadržaj. Google Street View najzad u Srbiji

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: