Apple kupio kompaniju koja je razvila Microsoftov Kinect?

Apple je navodno uspešno obavio kupovinu PrimeSensea, kompanije koja je radila na razvoju Microsoftovog Kinect senzora.

Podeli

Apple je navodno platio 345 miliona dolara za kompaniju iz Izraela sudeći po izveštaju koji su objavile novine Calcalist financial.

Iako najpoznatija po radu na Kinect senzoru, tehnologija ove kompanije se koristi i u 3D skenerima i Asusu Xtion.

„Fokusiramo se na izgradnju uspešne kompanije i proizvodnju interaktivnih proizvoda. Ne želimo da komentarišemo šta naši partneri, mušterije ili potencijalne mušterije rade i ne dovodimo se u vezu sa glasinama“, stoji u saopštenju koje je objavio PrimeSense.

Apple se po ovom listu nalazi u pregovorima sa ovom kompanijom kada je nudila 280 miliona dolara, a sudeći po pojedinim navodima, kompanija je u potrazi za tehnologijom za praćenje pokreta koju bi koristila za unapređenje Apple TV-a.

Vesti

"Srbija može da bude silicijumska dolina Evrope"

Država mora da uloži napor da se informaciono-komunikacione tehnologije (IKT) koriste u reformama zdravstvenog, obrazovnog i drugih sistema, a ta primena će umnogome pomoći srpskoj ekonomiji, kazao je danas državni sekretar Ministarstva trgovine i telekomunikacija, Stefan Lazarević.

Vesti subota 30.11. 15:03 Komentara: 121

Ovo su zvezde kineske društvene mreže

Mnogi među onima koji slove za "super zvezde" kineske društvene mreže Sina Weibo nisu poznate ličnosti, čak nemaju ni najviše sledbenika, već su to ljudi najrazličitijih profesija koji se smatraju najuticajnijim na Internetu, jer se njihove poruke najviše razmenjuju.

Vesti subota 30.11. 11:18 Komentara: 5

Laserska budućnost pametnih telefona

U mnogim mobilnim telefonima ugrađena je tehnika firme „Coherent“. Istraživači nominovani za Nemačku nagradu za budućnost, prave slojeve od polisilicijuma – što je osnova za ekrane pametnih telefona.

Vesti petak 29.11. 12:18 Komentara: 3

Ilegalno jeste, ali ipak...

Iako većina Evropljana veruje da autori imaju pravo da štite svoju intelektualnu svojinu, najveći broj stanovnika Evropske unije smatra da je ilegalno preuzimanje sadržaja sa interneta opravdano.

Vesti petak 29.11. 11:20 Komentara: 48

Holandija: Google krši propise o privatnosti

Američka internet kompanija Google, praksom kombinovanja ličnih podataka sa svojih različitih "online" servisa, krši holandske zakonske propise o privatnosti i moraće da promeni način na koji funkcioniše, saopštilo je holandsko nadzorno telo posle sedmomesečne istrage.

Vesti petak 29.11. 09:42 Komentara: 8
strana 1 od 93 idi na stranu