Apple priznao da iPhone 5S ima problem sa baterijom

U Appleu kažu da zbog problema u proizvodnji nekih telefona baterija prekratko traje i sporo se puni i da će kontaktirati te korisnike i zameniti im uređaje

Dnevnik.hr
Podeli

Kada je Apple predstavio iPhone 5S iz ove kompanije najavili su snažnu bateriju koja bi trebalo da bude izdržljivija u odnosu na baterije koje su se isporučivale u prethodnim modelima.

Međutim, umesto toga, baterija novih iPhonea nekim se korisnicima prazni jako brzo, a imaju problema i s njenim punjenjem koje traje puno duže od uobičajenog.

Iako su korisnici pomislili da je problem u bateriji, list New York Times tvrdi da su baterije ugrađene u telefone potpuno ispravne i da je do problema došlo u samom proizvodnom procesu iPhonea i tu leži razlog sporijeg punjenja i kratkog trajanja baterije.

Appleova portparolka Teresa Bruer rekla je za NY Times kako su nedavno “otkrili probleme u proizvodnji na ograničenom broju iPhonea 5S” i da sada pokušavaju da kontaktiraju korisnike s neispravnim telefonima kako bi zamenili njihove modele s novim uređajima.

Iz Applea nisu objavili koliki je tačan broj problematičnih telefona kao ni to kojim su tržištima isporučeni, ali navodno je reč o malom broju novih iPhonea. Takođe, čini se da je ovaj problem vezan samo uz iPhone 5S i da se vlasnici jeftinijeg modela 5C ne žale na trajanje baterije.

Korisnici novih modela iPhonea i u prošlosti su se bunili na kratko trajanje baterije, što je Apple rešio softverskim nadogradnjama, ali s obzirom da je ovog puta reč o hardverskom problemu, korisnici će morati da zamene svoje uređaje sa novim i ispravnim modelima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 93 idi na stranu