Kit Kat navodno donosi velika unapređenja za slabije uređaje

Taman kada smo pomislili da smo spremni za naredno Googleovo predstavljanje mobilnog operativnog sistema, pojavile su se neke nove informacije zahvaljujući Amiru Efratiju, čoveku koji redovno pre vremena iznosi informacije u vezi sa Google najavama.

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 31.10.2013.

16:50

Default images

Efrati je navodno imao uvid u neka poverljiva dokumenta koja naglašavaju šta će se sve naći u novom, velikom, Googleovom mobilnom operativnom sistemu.

Android Kit Kat trebalo bi da se uhvati u koštac sa problemima nezgodne defragmentacije, i dizajniran je da radi i na uređajima slabijih specifikacija.

Novi Android OS „optimizuje korišćenje memorije u svakom važnom segmentu“ i posedovaće alate za pravljenje aplikacija koje će koristiti manje memorije, posebno kada su u pitanju uređaji sa slabim specifikacijama i memorijom od 512MB.

Druga velika komponenta novog operativnog sistema trebalo bi da nas pripremi na nosivu tehnologiju na kojoj Google uveliko radi. Nova verzija Androida navodno bi trebalo da podrži tri nova senzora kako bi se još bolje integrisala sa nosivom tenhologijom kao što su pametni satovi i Google naočari.

Google i dalje naporno radi kako bi dodatno promovisao NFC i takođe je interno radio na poboljšanju veština smartfona kada je kontrola TV i drugih uređaja u pitanju.

Bluetooth bi isto tako trebalo da doživi neka poboljšanja.

Sa apdejtom će takođe doći i neke uštede baterije koje će se ticati senzora i WiFI-ja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: