Google: Korisničke šifre su "mrtve"

"Korisničke šifre (password) su mrtve", izjavila je Heder Edkins, Google-ova menadžerka za informacionu sigurnost na "TechCrunch" panelu. Ona je istakla da je došao kraj igre za sve one koji se oslanjanju na lozinke kada je reč o metodi zaštite podataka korisnika.

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 12.09.2013.

09:55

Default images

Edkinsova je istakla kako su šifre (passwordi) stvar prošlosti za Google i navela je da taj tehnološki gigant radi na novim metodama zaštite sigurnosti svojih korisnika, tokom učešća na panelu "Špijuni kao mi" (Spies Like Us).

Ona nije želela da otkrije detalje o tome kako će Google poboljšati sigurnost svojih korisnika, ali je navela da eksperimentišu sa hardverskim sistemom tokena kao i sa Motorolinim sistemom preko kojeg se korisnici identifikuju dodirujući uređaj koji je utkan u njihovu odeću, objavio je CNET.

"Nijedan haker vam to ne može ukrasti", kazala je Edkinsova, ističući da tehnološke kompanije moraju da rade na tome da poboljšaju sigurnost svojih proizvoda, a samim time i zaštite svoje korisnike.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: