iPhone uskoro vraća svoju slavu?

Početkom godine stvari nisu izgledale toliko sjajno za Apple. Godišnji rast je smanjen na jednu cifru a Samsung je postao miljenik medija. Međutim izgleda da je Apple rešio da uradi neke stvari koje će kompaniju definitivno vratiti u prvi plan.

Businessinsider
Podeli

Apple će 10. septembra predstaviti iPhone 5S i 5C. Sa njima neće doći neki preveliki tehnološki pomaci i unapređenja koji bi kompaniju katapultirali na sam vrh smartfon tržišta.

Tri stvari koje tek treba da se dese vratiće energiju Appleovom poslu:

1. Apple će početi da prodaje svoje telefone putem DoCoMo-a, najvećeg operatora u Japanu, i China Mobilea, najvećeg operatora u Kini.

China Mobile ima 700 miliona korisnika, a Apple već neko vreme nije proširivao svoju listu operatora, što je ograničilo sposobnost rasta kompanije.

Dodavanje najvećeg operatora na svetu svakako će promeniti stvari.

2. Apple će početi da prodaje jeftiniju verziju iPhonea. Cena iPhonea se kreće od 800 do 1.000 dolara širom sveta. iPhone 5C bi trebalo da košta između 400 i 500 dolara, što će ga učiniti znatno pristupačnijim.

Appleov posao donekle je bio usporen cenom i distribucijom, a to bi sada trebalo da se promeni sa novim operatorima i iPhoneom 5C.

3. Apple radi na većem iPhoneu. Novi operator i niže cene trebalo bi da održavaju potražnju za iPhoneom narednih 12 meseci, a nakon toga bi trebalo da vidimo i veći iPhone koji će biti dašak svežeg vazduha u ovoj liniji smartfona.

Svaki proizvođač Android telefona ima uređaj sa ekranom od 4.8 inča ili veći u svojoj ponudi. Apple je jedina kompanija sa smartfonom sa ekranom od 4 inča. Apple bi definitivno trebalo da da ljudima priliku da biraju između standardnih i većih ekrana.

Vesti

Google: 7 stvari koje ne znate o nama

Novinar Heri Mekreken (Tajm) dobio je jedinstvenu priliku da nekoliko dana boravi u sedištu kompanije Google (Gugl), nakon čega je otkrio zanimljivosti koje većina nas, običnih smrtnika verovatno nije znala.

Vesti ponedeljak 30.09. 21:52 Komentara: 21

Naočare prevode jelovnik za vas

Japanska kompanija NTT Docomo predstavila je danas svoj najnoviji tehnološki hit - naočare koje mogu da u realnom vremenu prevedu jelovnik ispisan japanskim znacima na jezik stranog korisnika.

Vesti ponedeljak 30.09. 18:43 Komentara: 8

Mobilni telefoni nam "otimaju" privatni život

Mobilni telefoni su ustoličeni kao stavri koje nas čine povezanijim i koji su revolucionarno izmenili naš kvalitet života, međutim nova akademska studija sprovedena u Nemačkoj pokazuje da nam mobilni telefoni "kradu" privatni život, pa čak i negativno utiču na našu sposobnost da mislimo.

Vesti nedelja 29.09. 16:39 Komentara: 20

Zaboravite Ctrl+Alt+Del, evo boljih prečica!

Nedavno je i sam osnivač Microsofta Bil Gejts konačno priznao da je neophodna komanda za logovanje korisnika Ctrl+Alt+Del bila greška. Ipak mnogi su bili ludo zaljubljeni u ovu prečicu. To nije razlog da ne razmislite i o sledećim preporukama...

Vesti nedelja 29.09. 13:59 Komentara: 74

Zašto je Japan ljut na Google?

Japan je tražio od lokalnih vlasti i državnih univerziteta da ne stavljaju Googleove mape na sajtove zato što se na nekima od njih koriste nejapanska imena za ostrva oko kojih ta zemlja vodi teritorijalne sporove.

Vesti nedelja 29.09. 12:03 Komentara: 14
strana 1 od 89 idi na stranu