Google tiho kupio proizvođača nosive tehnologije

S obzirom na činjenicu da se Samsung bliži predstavljanju svog pametnog sata, Google je odlu;io da ne zaostane i rešio je da kupi proizvođača pametnih satova WIMM Labs.

Tehnopolis

Izvor: Endgadget

Subota, 31.08.2013.

16:50

Default images

WIMM Labs je svoj prvi pametni sat na Androidu WIMM one predstavio još 2011. godine. I iako ovaj sat nije uspeo da zainteresuje konzumente, očigledno je skrenuo pažnju Googlea.

Na leto 2012. godine WIMM je objavio prostu poruku na svom veb sajtu u kojoj je stajalo da je ušao u partnerstvo sa neimenovanom kompanijom i da prestaje da prodaje sopstvene uređaje.

Sada je otkriveno da je ta kompanija bila Google.

Kompanijini planovi za WIMM još nisu javni, ali sudeći po sajtu GigaOm, većina zaposlenih ostala je u kompaniji i sada radi sa Android timom.

Ovo može da znači da Google radi na sopstvenom pametnom satu uz pomoć tehnologije koju je dobio kupovinom WIMM-a, ali treba napomenuti da kompanija nije samo proizvođač pametnih satova, već nosive tehnologije generalno.

Ne bi trebalo da bude veliko iznenađenje ako nešto od WIMM-ove tehnologije završi i u okviru projekta Google Glass.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: