Počinje pomama za pametnim satovima

Svetsko tržište pametnih satova premašiće pet miliona isporučenih komada u 2014. godini, pokazuju najnovije analize kompanije Canalys.

Tehnopolis

Izvor: Tanjug

Sreda, 17.07.2013.

11:44

Default images

Canalys procenjuje da je više od 330.000 pametnih satova isporučeno tokom 2012. godine, prvenstveno kompanijama Sony i Motorola, a ove godine ta će cifra dostići 500.000.

Tržište pametnih satova, kao nove generacije uređaja kompanija Apple, Google, Microsoft, Samsung... ''eksplodiraće'' do kraja 2014. godine, uz desetostruki rast.

Za razliku od ranijih uređaja, pametni satovi će doneti sofisticiraniji softver i još elegantniji hardver. Pregledne informacije, integracija preko senzora i povezivost sa veb servisima će biti ključne karakteristike, ali ovi uređaji neće zameniti pametne telefone, već će biti svojevrsna "dodatna oprema."

"Pametni satovi" će biti najvažniji novi proizvod u kategoriji potrošačke elektronike od kada je iPad definisao tržište tableta," kazao ja glavni analitičar i potpredsednik Canalysa Kris Džons.

Softverske platforme na pametnim satovima će takođe biti izvanredna prilika za developere da naprave aplikacije u kategorijama kao što su zdravlje i velnes ili sport i fitnes.

Dizajn hardvera će takođe biti od ključnog značaja, posebno jer korisnici žele samo da nose moderne proizvode. To bi prema analitičarima moglo da ugrozi tržište tradicionalnih satova, jer će korisnici uvideti da pametni satovi dodaju nove funkcionalnosti njihovim životima, a uz to su i dovoljno moderni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

23 h

Podeli: