Počinje pomama za pametnim satovima

Svetsko tržište pametnih satova premašiće pet miliona isporučenih komada u 2014. godini, pokazuju najnovije analize kompanije Canalys.

Izvor: Tanjug
Podeli

Canalys procenjuje da je više od 330.000 pametnih satova isporučeno tokom 2012. godine, prvenstveno kompanijama Sony i Motorola, a ove godine ta će cifra dostići 500.000.

Tržište pametnih satova, kao nove generacije uređaja kompanija Apple, Google, Microsoft, Samsung... ''eksplodiraće'' do kraja 2014. godine, uz desetostruki rast.

Za razliku od ranijih uređaja, pametni satovi će doneti sofisticiraniji softver i još elegantniji hardver. Pregledne informacije, integracija preko senzora i povezivost sa veb servisima će biti ključne karakteristike, ali ovi uređaji neće zameniti pametne telefone, već će biti svojevrsna "dodatna oprema."

"Pametni satovi" će biti najvažniji novi proizvod u kategoriji potrošačke elektronike od kada je iPad definisao tržište tableta," kazao ja glavni analitičar i potpredsednik Canalysa Kris Džons.

Softverske platforme na pametnim satovima će takođe biti izvanredna prilika za developere da naprave aplikacije u kategorijama kao što su zdravlje i velnes ili sport i fitnes.

Dizajn hardvera će takođe biti od ključnog značaja, posebno jer korisnici žele samo da nose moderne proizvode. To bi prema analitičarima moglo da ugrozi tržište tradicionalnih satova, jer će korisnici uvideti da pametni satovi dodaju nove funkcionalnosti njihovim životima, a uz to su i dovoljno moderni.

strana 1 od 84 idi na stranu