Ženu ubila struja. Kriv je iPhone 5?

Stjuardesa Chinese Southern Airlinesa umrla je od strujnog udara dok se javljala na svoj iPhone 5. Apple sprovodi istragu.

Daily Mail
Podeli

Ma Ailun, 23-godišnja stjuardesa, navodno je pretrpela jak strujni udar kada se javila na telefon koji je u tom trenutku bio priključen na punjač.

Odvezena je u bolnicu u blizini njene kuće u Sikjangu, ali lekari nisu uspeli da je ožive.

Njen brat Jelun rekao je za Apple Daily da porodica veruje da je strujni udar izazvao smartfon i da je predat policiji.

Apple je objavio da sprovodi istragu o ovom slučaju.

Predstavnik te firme za odnose s javnošću rekao je za South China Morning Post: “Duboko žalimo zbog ovog tragičnog incidenta i nudimo svoje saučešće porodici. U potpunosti ćemo ispitati slučaj u saradnji sa vlastima”.

Džoni Sin Kin-on profesor honkonškog Univerziteta nauka i tehnologije je izjavio: “Rizično je koristiti električni uređaj dok se baterija puni, bilo da je reč o brijaču ili telefonu”.

Inače, ova vest stigla je samo nekoliko sati pošto je objavljeno da je Apple pao za deset mesta na listi najpopularnijih brendova 2013.

Ta firma izgubila je harizmatičnog vođu Stiva Džobsa 2011. a zatim se suočila sa optužbama da koristi decu kao radnike i ima loše uslove u svojim kineskim fabrikama.

Nedavno je čak osuđen zbog kovanja zavere o podizanju cene e-knjiga, kako bi u tržišnoj trci s prvog mesta skinuo čuveni Amazon.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 84 idi na stranu