Foto senzor koji je 1.000 puta osetljiviji na svetlo

Dok su svi i dalje zaokupljeni Ultrapixelima, naučnici iz Singapura tvrde da rade na nečemu što bi moglo da u potpunosti promeni fotografiju.

Endgadget
Podeli

Istraživači sa Nanyang tehničkog univerziteta razvili su senzor napravljen od grafena koji je 1.000 puta bolji u hvatanju svetla od tradicionalnih CMOS i CCD senzora i to uz 10 odsto manje potrošene energije.

Novi senzori mogli bi u početku da budu korišćeni u opremi za nadgledanje i satelitima nakon čega bi vremenom završili u regularnim kamerama.

Naučnici takođe obećavaju da će novi senzori biti pet puta jeftiniji od senzora koje će zameniti.

Vesti

Pentium i Celeron na Atom arhitekturi

Poslednjih godina Intelovi Celereon i Pentium procesori predstavljali su slabije verzije njihovih naprednijih parnjaka. Međutim, za narednu generaciju ovih čipova, Intel se rešio za drugačiji put – uvodi slabiju atom arhitekturu u veliku ligu.

Vesti petak 31.05. 17:52 Komentara: 4

Solarni punjač i van granica Srbije

Solarni punjač za mobilne uređaje Strawberry Drvo prvi put je prešao granice Srbije tako što je instaliran 30. maja u centru Bijeljine, saopšteno je iz domaće kompanije Strawberry energy.

Vesti četvrtak 30.05. 18:48 Komentara: 20

Moto X: superpovoljan supertelefon?

Googleove novi adut, smartfon Moto X znaće šta želite i pre nego što od njega to zatražite, ali će, ako je verovati najavama, koštati znatno manje od konkurentnih modela kao što je iPhone.

Vesti četvrtak 30.05. 13:22 Komentara: 18
strana 1 od 82 idi na stranu