Galaxy S4 Mini sada predstavljen i zvanično

Dok smo juče imali priliku da nezvanično saznamo specifikacije, kompanija Samsung je i zvanično predstavila Samsung Galaxy S4 mini, kompaktnu verziju Samsungovog najprodavanijeg smart telefona, Galaxy S4.

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 30.05.2013.

16:44

Default images

Galaxy S4 mini nudi intuitivnu lakoću upotrebe i elegantan dizajn modela Galaxy S4 u veoma kompaktnom dizajnu, što ga čini idealnim životnim saputnikom, saopštila je kompanija.

„Izuzetno nam je drago što imamo veliku potražnju za uređajem Galaxy S4, koji je napravljen tako da korisnicima bude životni saputnik i učini život ispunjenijim, bogatijim i jednostavnijim. Sada želimo da pružimo ljudima veći izbor uz uređaj Galaxy S4 mini, koji je po izgledu i osećaju blizak modelu Galaxy S4, ali je namenjen kompaktnijoj i praktičnijoj upotrebi“, izjavio je Dž. K. Šin, direktor i predsednik poslovne jedinice za IT i mobilnu komunikaciju u kompaniji Samsung Electronics.

Sa qHD Super AMOLED ekranom od 4.3 inča, težinom od 107g i kompaktnim dizajnom, Galaxy S4 mini je lak za nošenje i lako se može koristiti jednom rukom. Iako je kompaktan, Galaxy S4 mini može da se pohvali moćnim performansama jer poseduje dual core procesor od 1.7GHz koji dopušta korisnicima da brzo i lako izvedu zadatke koji uključuju veliku količinu podataka.

Galaxy S4 mini podržava brojne intuitivne funkcije i servise kao i Galaxy S4, pri čemu je dizajniran da poboljša svaki aspekt života.

Galaxy S4 mini dopušta korisnicima da ovekoveče važne trenutke pomoću kamere od 8 megapiksela na poleđini i sekundarne HD kamere od 1.9 koja je smeštena napred.

Mini poseduje specijalne funkcije kao što je Sound&Shot, koja na jedinstven način čuva zvuk i glas u trenutku kada se pravi fotografija, kao i Panorama Shot, koja omogućava korisnicima da fotografišu ceo pogled na njihovu okolinu.

Primite pomoć na putovanju putem informacijskog servisa koji nudi unapred instalirana aplikacija S Travel, koja može i da preporuči buduće destinacije kao i da bude vodič na putu.
Samsung
Korisnici takođe mogu da automatski uređuju fotografije u pametnom formatu sa funkcijom Story Album. Fotografije napravljene pomoću uređaja Galaxy S4 mini automatski se čuvaju u skladu sa korisnikovom vremenskom linijom, geografskim informacijama ili specifičnim događajima, a sve to kako bi se stvorio foto-album.

Samsung Galaxy S4 mini dopušta korisnicima da razmenjuju sadržaje i grade prave veze. Korisnici mogu da istovremeno slušaju istu muziku i igraju igrice zajedno sa prijateljima koristeći funkciju Group Play, kao i da četuju sa više prijatelja, dodaju animacije, video i audio snimke porukama preko servisa ChatON.

Galaxy S4 mini čini internacionalna putovanja lakšim uz opciju S Translator – „S Prevodilac“, koja pruža prevod teksta ili glasa u elektronskoj poruci, tekstualnoj poruci ili na ChatON-u istog trenutka. Korisnici takođe mogu da kontrolišu svoj TV uređaj putem WatchON infracrvenog upravljača koji transformiše Galaxy S4 mini u daljinski upravljač za korisnikov TV uređaj, risiver i DVD plejer.

Putem aplikacije WatchON, Galaxy S4 mini takođe nudi veliki izbor zabavnog sadržaja poput televizije, kablovskih kanala, video na zahtev zahvaljujući bogatim informacijama koje pruža EPG (Elecktronski vodič kroz program). Samsung Link takođe omogućava korisnicima da dele sadržaj na više Samsungovih digitalnih uređaja.

Galaxy S4 mini korisnicima takođe može da pruža i informacije o njihovom zdravlju i blagostanju. Aplikacija S Health, koja može da se skine sa Samsung Apps servisa, omogućava korisnicima da prate balans kalorija i zdravstveno stanje. S Health dodaci mogu takođe pomoći korisnicima da računaju broj dnevnih pređenih koraka, da prate ritam spavanja, da izračunaju težinu i dobiju monitoring srca u realnom vremenu. Da bi nadalje štitio zdravlje korisnika, opcija Adapt Display pruža optimalno iskustvo gledanja prilagođeno za svaki tip aplikacije a opcija Adapt Sound pruža optimalan nivo i tip zvuka, personalizovan za svakog korisnika.

Galaxy S4 mini će biti dostupan u dve boje, Bela - White Frost – „Beli mraz“ i Crna - Black Mist – „Crna izmaglica“. Komercijalna dostupnost Galaxy S4 mini, koji podržava bilo 4G LTE, ili 3G HSPA+ ili 3G Dual SIM, biće određena prema tržištu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: