Moto X: superpovoljan supertelefon?

Googleove novi adut, smartfon Moto X znaće šta želite i pre nego što od njega to zatražite, ali će, ako je verovati najavama, koštati znatno manje od konkurentnih modela kao što je iPhone.

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 30.05.2013.

13:22

Default images

Telefon, koji će biti u celosti proizvođen u SAD pod okriljem kompanije Motorola, trebalo bi da se na tržište pojavi krajem godine. Njegova glavna snaga biće unapređeni senzori koji će “upijati” ponašanje korisnika i kasnije reagovati u skladu sa tim informacijama, otkrio je Denis Vudsajd, predstavnik Motorole na nedavnoj konferenciji održanoj u SAD.

Bez otkrivanja drugih detalja, Vudsajd je najavio da će Moto X iz korena promeniti odnos između korisnika i telefona, prenosi Dejli Telegraf.

Vudsajd je dodao da je Moto X smartfon koji je, za razliku od svojih konkurenata, mnogo svesniji sveta koji ga okružuje i svega što se u okruženju dešava.

“On dozvoljava da sa njim komuniciramo više nego što sada možemo sa aktuelnim uređajima. Osim toga, Moto X odlično predviša potrebe korsnika”, izjavio je Vudsajd.

PROČITAJTE: Zašto je Google kupio Motorolu?

Uređaj, koji će se u najvećem delu zasnivati na Googleovom serivsu Now, trebalo bi da olakša upotrebu telefona i smanji broj poteza koji je potreban za izvršenje određenih radnji. Međutim, ono što će biti posebna prednost ovog smartfona jeste njegova cena.

Iako nije direktno imenovao Apple, bilo je sasvim jasno da Vudsajd na njih misli kao na najveću konkurenciju.

“Te kompanije od prodaje telefona čak pedeset posto stavljaju u svoje džepove. Nama nije potrebna tolika zarada po komadu prodatog uređaja, pa ćemo ići na smanjenje cene kako bismo izazvali veću prodaju telefona”, otkrio je predstavnik Motorole.

Vudsajd je primetio kako su cene televizora i kompjutera značajno pale u poslednjih nekoliko godina, dok to nije slučaj sa smartfonima. Zbog toga će cena Moto X telefona biti svedena na minimum.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: