iOS dobija potpuno novi dizajn?

Šuška se da će Apple radikalno promeniti izgled iOSa i operativnih sistema za iPhone i iPad, što se možda neće dopasti ljubiteljima ovih brendova.

Business Insider
Podeli

Novinar Mark Gurman koji radi za 9to5mac kaže da novi operativni sistem unutar Applea nosi šifrovani naziv “Innsbruck”.

Trenutno ikonice i grafike na iOS imaju sjajan izgled koji se reflektuje na tamnoj pozadini. Kada se pojavi “Innsbruck”, sav taj sjaj će nestati, rekli su Gurmanovi neimenovani izvori.

Jedan od njih rekao je novinaru da će softver izgledati podjednako “obično” kao i nedavno lansirani Microsoftov Windows Phone “Metro” UI.

Gurman kaže da će novi izgled biti deo “potpuno novog dizajna tool barova, tabova i drugih delova interfejsa u celom sistemu”.

“Innsbruck” će takođe odbaciti mnoge elemente postojećeg softvera.

Na primer, mnogi delovi istog dizajnirani su da asociraju na stvarni hardver koji predstavljaju. Tako na primer, aplikacija za iPhone Notebook izgleda kao žuta beležnica, a kalendar kao da je napravljen od kože.

U “Innsbruck”-u će nestati sve te dizajnerske metafore.

To je veliko odstupanje od puta na kom je Stiv Džobs insistirao, ali je deo novog talasa koji je izgleda dobro prihvaćen od strane zaposlenih u kompaniji.

Nosilac promena je glavni dizajner Džoni Ajv.

Vesti

Bez budućnosti za netbook računare

Prema izveštaju analitičke kompanije iSuppli, očekuje se kako će broj isporučenih netbook računara do 2015. pasti na nulu. Ovi jeftini i lako prenosivi računari su svoje najbolje dane davno preživeli, navode u kompaniji, a situacija će postajati sve gora i gora, posebno zahvaljujući uređajima poput iPada.

Vesti utorak 30.04. 21:32 Komentara: 16

Skype od danas u okviru Outlooka

Skype je od danas u Engleskoj sastavni deo servisa Outlook, nakon što ga je Microsoft ugradio u u elektronsku poštu, pa će korisnici od sada preko njega moći da prave video pozive i šalju instant poruke.

Vesti utorak 30.04. 18:50 Komentara: 7

LG: Prvi zakrivljeni OLED televizor na svetu

LG Electronics je najavio početak prodaje prvog zakrivljenog OLED televizora na svetu (model 55EA9800), koji će prvo biti dostupan korisnicima u Južnoj Koreji. LG Electronics je prva i jedina kompanija na svetu koja će u prodaji imati modele televizora koji poseduju ravne i zakrivljene OLED ekrane.

Vesti ponedeljak 29.04. 16:40 Komentara: 10
strana 1 od 78 idi na stranu