Apple ne može da zaštiti ime iPad mini

Američka agencija za zaštitu patenata i žigova odbila je zahtev Applea da zaštiti ime njihovog popularnog proizvoda iPad mini.

Tehnopolis

Izvor: Izvor: BBC

Nedelja, 31.03.2013.

20:02

Default images

Odbijanje prijave za zaštitu imena za popularni mini tablet Agencija je obrazložila time da je ime uređaja samo opisno i da ne stvara "jedinstveni smisao".

Međutim, bitka za Apple još uvek nije izgubljena s obzirom da ova kompanija ima vremena da da do jula da ubedi Agenciju za patente da se njen novi proizvod suštinski razlikuje od njegovog "starijeg brata".

U proteklih nekoliko meseci Apple je bio akter nekoliko sporova u vezi sa patentima i imenima sa konkurentskim firmama, pa se ovaj problem sa zaštitom imena za iPad Mini samo nadovezuje na već postojeće.

Prošle godine je Apple dobio spor sa svojim najvećim rivalom Samsungom, međutim prošlog meseca je sud u Americi odlučio da se prvobitna kazna od milijardu dolara koju je korejska firma trebalo da plati, smanji za 40% i odredi datum za novo suđenje kako bi se procenio stepen štete koju je pretrpeo Apple.

Ovo je tada bila najveća odšteta koju je dobila jedna od kompanija u nekom od njihovih pravnih sporova.

Odluka o odbijanju Patentnog biroa da zaštiti ime iPad je doneta još u januaru, ali su detalji o tome javnosti dostupni tek sada.

"Termini "mini", "pad" i prefiks "i" su svi opisni pa ni ime koje je izvedeno od njih - iPad Mini ne može stvoriti jedinstveni smisao", piše u odluci Agencije za zaštitu patenata i žigova.

U poslednjem tromesečju, prema Appleovim podacima, prodato je 22.9 miliona tebleta iPad i iPad mini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: