Apple želi bolji servis mapa

Kao deo svoje poslovne strategije kojom želi da unapredi svoje servise mapa Apple je kupio kompaniju WifiSLAM.

Izvor: mashable.com
Podeli

Prema podacima koji je objavio Vol Strit Džurnal (Wall Street Journal) iz izvora koji su upućeni u ovu akviziciju, Apple je ovoj mladoj startap kompaniji platio 20 miliona dolara.

Ovaj potez je okakarakterisan kao još jedan korak u ozbiljnoj Appleovoj nameri da poboljša svoje servis mapa, nakon što je prošle godine izbacio Google mape kao opciju. Appleov servis je tada zaradio reputaciju "vodiča u slepe ulice i u nepoznato", dajući korisnicima potpuno pogrešne podatke i totalno neupotrebljivu navigaciju.

Sada nakon kupovine firmr koja postoji tek 2 godine, Apple će verovatno pokušati da ponudi usluge mapiranja unutrašnjost iobjekata, kao što su poslovne prostorije, sportke hale i tržni centri i tako pokušati da uđe u trku sa Googleom koji već nudi mogućnost mapiranja unutrašnjosti objekata.

Vesti

Rame uz rame sa Kastrom i Če Gevarom

Nova revolucija pokrenuta je na Kubi, ali ovoga puta u 3D video igri koja omogućava zainteresovanima da učestvuju u najslavnijim bitkama kubanske prošlosti, u ulozi likova nalik Fidelu Kastru ili Ernestu Če Gevari.

Vesti nedelja 31.03. 09:01 Komentara: 5
strana 1 od 73 idi na stranu