Google Reader odlazi u penziju 1. jula

Kompanija Google obajvila je da gasi svoj "Google Reader" i to 1. jula 2013. "Reader" je Google-ov web program koji je omogućavao ljudima da se pretplate na "news feedove" omiljenih sajtova.

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 14.03.2013.

11:15

Default images

Kako je najavio na svom blogu, Google u "prolećnom čišćenju" gasi većinu svojih servisa radi fokusiranja na buduće proizvode kojima poklanja mnogo više pažnje.

Google Reader promovisan je 2005. godine i s vremena na vreme dodavane su mu nove mogućnosti, ali sve se srušilo pojavom Google +. Ubrzo je Google prestao da odgovara na pitanja korisnika GR, da bi samo godinu dana kasnije objavio kako u potpunosti gasi ovaj servis. Svi korisnici koji imaju bazu podataka mogu je prebaciti pomoću Google Takeout-a, a ukoliko vam je i dalje potreban RSS Reader, neke od opcija su "Feedly" koji uskoro planira da objavi klon ovog servisa, The Old Reader ili pogledajte alternative koje nudi Lifehacker.

Ukoliko smatrate da je ovo loš potez Google-a, pokrenuta je online peticija na stranici BringGoogleReaderBack.com, kao i još ove dve. Ovde se možete uključiti u twittovanje #savegooglereader.

Da li ste koristili Google Reader? Da li imate već spremnu alternativu?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: