Fujitsu: Smartfon i štap za starije

Japanski tehnološki gigant napravio je štap za pomoć pri hodanju sa ugrađenom satelitskom navigacijom namenjen starijim osobama.

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 28.02.2013.

21:44

Default images

Štap sledeće generacije trebalo bi da pomogne seniorima da lakše pronađu put, ali i prati njihov rad srca i temperaturu.

Njihova lokacija takođe će moći da bude praćena preko interneta, a ako korisnik padne, njegovu porodicu će obaveštavati mejlom.

Fujitsu, kao i mnoge druge kompanije u Japanu, pokušava da pronađe rešenja kako bi se olakšao život za sve veći broj starih ljudi u toj zemlji.

Tako je ta firma predstavila i “smartfon za zrele korisnike”.

Stylistic pokreće Android operativni sistem, ali je modifikovan kako bi pomogao onima koji možda nikada nisu koristili smartfon.

Telefon takođe može samostalno da menja frekvenciju zvuka, kako bi starijima olakšao da čuju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

21 h

Podeli: