"Telefoni nas otuđuju, ali Google naočare..."

Sergej Brin, čelnik kompanije Google, pojavio se iznenada 27. februara na Ted konferenciji u Los Anđelesu, ne bi li prisutnima objasnio zašto Google polaže velike nade u svoje nove naočare.

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 28.02.2013.

11:19

Default images

Predstavljanje od svega desetak minuta Brin je započeo gledajući u svoj telefon, komentarišući kako baš u tom položaju provodimo najviše vremena.

„Često se pitamo da li je to način na koji želimo da komuniciramo sa ljudima u našem životu. To je veoma otuđujuće jer sve vreme vi zapravo samo trljate obično parče stakla“, kazao je Brin prisutnima.

Upravo se zbog toga on raduje Google načarima koje će, kako tvrdi, promeniti način interakcije među ljudima. Prema njegovom mišljenju, telefoni su razvili prilično neurotičnu naviku kojom većina ljudi stvalja do znanja kako ima nešto važnije da radi.

„Uz Google naočare to nestaje“, zaključuio je Brin.

On je najavio da će se Google naočare u prodaji naći krajem godine, negirajući i glasine o tome da će se na sajtu eBay prodavati za petnaest hiljada dolara.

PROČITAJTE: Novi pogled na svet kroz Google naočare

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

11 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: