Novi Sony fotoaparati i objektivi

Kompanija Sony predstavila je nove fotoaparate sa izmenjivim objektivima, NEX-3N i α58, kao i tri nova A-mount objektiva, koje korisnicima omogućavaju da prave vrhunske fotografije, saopšteno je iz kompanije.

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 28.02.2013.

08:45

Default images

Fotoaparat NEX-3N

Novi NEX-3N E-mount fotoaparat, sa ugrađenim blicem, jednostavan je za korišćenje i predstavlja uvod u svet fotografije izmenjivih Sony objektiva.

Aparata poseduje zgodan rukohvat sa teksturom koja omogućava da fotoaparat sigurno stane u ruku, jasan i svetao LCD ekran od 7.5 cm se bez problema okreće za 180 stepeni, čineći ga veoma pogodnim za pravljenje fotografija iz ruke, naglašavaju iz Sony-a. Osim toga, nova ručica za zumiranje na telu kamere omogućava jednostavnu kontrolu žižne daljine sa kompatibilnim objektivima, kao što je tanak i lagani SELP1650 power zoom objektiv. Odličan za kadriranje „jednorukih“ portreta, ručica zuma takođe podešava i digitalni zum u slučaju da se ne koristi pokretni objektiv.

Potpuno novi Auto Object Framing omogućava bolje rezultate bez mnogo napora, jer kamera procenjuje šta je u kadru – jedna osoba, dvoje ljudi ili čak i predmete u pokretu i makro kadrove – automatski isecajući snimak kako bi se dobila još bolja, profesionalno kadrirana kompozicija.

Približne težine 210 grama, NEX-3N sa velikim APS-C senzorom je najmanji i najlakši fotoaparat sa izmenjivim objektivom na svetu. “Hvatajući“ više svetla nego senzori običnih kompaktnih fotoaparata, ovaj senzor omogućava izuzetno detaljne fotografije i Full HD video sadržaj koji ga izdvaja od ostalih. Osim toga, pomoću izmenjivih E-mount objektiva jednostavno je kreirati profesionalne efekte zamućene pozadine, kao kod većih, kabastijih DSLR (Digital single-lens reflex) fotoaparata.

Veliki senzor, koji podržava maksimalnu osetljivost do ISO 16000, dopunjen je BIONZ procesorom koji primenjuje istu tehniku smanjenja šuma kao i proslavljeni α99. Nivoi smanjenja šuma i oštrine individualno se podešavaju za različite delove slike. Čak iako se fotografiše po lošem osvetljenju, dobijaju se jarke fotografije sa veoma niskom količinom šuma fotografišući iz ruke, bez blica.
a58 (Foto: Sony)
Fotoaparat α58

Uz Translucent Mirror tehnologiju za brzo okidanje sa preciznim autofokusom, a58 bi trebalo da bude idealan aparat za beleženje “posebnih trenutaka koji se događaju jednom u životu”.

Fotoaparat α58 pokreće potpuno novi Exmor APS HD CMOS senzor, veoma visoke rezolucije od (približno) 20.1 efektivnih megapiksela. Poboljšani BIONZ procesor slike pruža izvanredne detalje, nizak nivo šuma i Full HD video snimak, kao i izuzetan opseg osetljivosti od ISO 100 do 16000.

Korisnici mogu da biraju između 35 različitih A-mount objektiva i doživite fantastične slike u praktično svakoj vrsti osvetljenja, od mračnijih prostorija do sumraka na otvorenom. Čak i prilikom fotografisanja iz ruke, SteadyShot INSIDE tehnologija čini sliku oštrom i stabilnom, omogućavajući fotografisanje pri nižoj ekspoziciji ili zumiranju kada pokret tela stvara problem.

Nasuprot običnim DSLR fotoaparatima, Sony SLT aparati koriste Translucent Mirror tehnologiju koja usmerava svetlo na glavni senzor, kao i na odvojeni senzor za autofokus. Ova tehnologija omogućava da predmeti uvek budu izoštreni koristeći rotirajući LCD displej ili OLED Tru-Finder tražilo visoke rezolucije i visokog kontrasta. Takođe, možete uživati u živom pregledanju slika tokom brzog okidanja ili snimanja Full HD video materijala.

Tele-zoom Continuous Advanced Priority AE režim omogućava da se važni trenuci zabeleže uz pomoć rafalnog okidanja brzinom od 8 kadrova u sekundi. Sistem automatskog izoštravanja sada poseduje Lock-on Autofocus režim koji omogućava brže i preciznije pronalaženje predmeta. Na taj način mogu se zabeležiti brzi pokreti predmeta uz pomoć rafalnog okidanja kristalno čistih fotografija.
DT1855 (Foto: Sony)
Sony je predstavio i tri nova objektiva, 70-400mm F4-5-6 G SSM II sa telefoto zumom kojij je idealan je za beleženje života u divljini, kao i sportova punih akcije, a zahvaljujući novom LSI (Large Scale Integration) integralnom kolu, brzina automatskog izoštravanja SSM-a (Super Sonic wave Motor, motor sa velikim brojem obrtaja) je oko četiri puta brža nego ranije.

Novi Planar T* 50mm F1.4 ZA SSM objektiv odlikuje se žižnom daljinom od 50mm i jarkim opsegom otvora blende od F1.4 i predstavlja odličan izbor za izradu portreta visokog kvaliteta i rad pri slabom svetlu.

Lagani i kompaktni DT 18-55mm F3.5-5.6 SAM II poseduje trostruki zum i pokriva često korišćene žižne daljine od širokougaonih 18mm do standardnih 55mm (kamere od 35mm imaju ekvivalentni opseg od 27-82.5mm). Zadržavajući isti autofokus (SAM) kao i svoj prethodnik, novodizajnirani elementi zadnjeg fokusiranja smanjuju odblesak i senke, dok su mehanički elementi unapređeni za pozitivnije i udobnije rukovanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

11 h

Podeli: