Njujork dobija iPoliciju

Policija u Njujorku osniva posebnu jedinicu čiji će jedini zadatak biti pronalaženje ukradenih iPhone i iPad uređaja, uz malu pomoć Applea naravno.

Izvor: Mashable.com
Podeli

Nova jedinica, o kojoj je prvi pisao New York Post, sarađivaće sa Appleom kako bi pronašli na hiljade uređaja koji se ukradu svake godine.

Appleovi uređaji najčešće su na meti kradljivaca – 3.890 uređaja više je ukradeno u 2012. u poređenju sa 2011. godinom, a gradonačelnik Njujorka čak je okrivio iUređaje za porast kriminala u ovom gradu.

Kompanija iz Kupertina i do sada je sarađivala sa policijom kada je bilo potrebno pronalaženje uređaja, a u slučaju krađe, policija kontaktira Apple koji potom detektivim pomaže da utvrde lokaciju ukradenog uređaja.

Od ukupnog broja ukradenih uređaja, čak 74 odsto bude pronađeno i vraćeno vlasnicima.

Vesti

Facebook kupio Microsoft Atlas

Facebook je kupio Microsoft-ovu Atlas platformu koja pomaže oglašivačima da postave oglase na sajtove i prate njihov uticaj, što je važan deo ambicioznog projekta društvene mreže vrednog četiri milijarde dolara.

Vesti četvrtak 28.02. 22:53 Komentara: 4

Novi Sony fotoaparati i objektivi

Kompanija Sony predstavila je nove fotoaparate sa izmenjivim objektivima, NEX-3N i α58, kao i tri nova A-mount objektiva, koje korisnicima omogućavaju da prave vrhunske fotografije, saopšteno je iz kompanije.

Vesti četvrtak 28.02. 08:45 Komentara: 4
strana 1 od 66 idi na stranu