6 stvari koje je iPhone "ubio"

Pre šest godina Stiv Džobs predstavio je najnoviji Appleov proizvod. Nazvao ga je iPhone i rekao da Apple želi da promeni ideju ljudi o tome šta je telefon na isti način na koji je promenio njihovo viđenje toga šta je računar.

Izvor: Huffington Post
Podeli

Sa ekranom osetljivim na dodir i aplikacijama koje su dolazile uz iPhone, Džobs je rekao da Apple želi da zauzme jedan odsto svetskog tržišta mobilnih telefona do 2008. godine.

Džobs se podcenio. Do decembra 2012. godine iPhone je držao 17.8 odsto svetskog tržišta, piše Huffington Post. Trenutno se svakog dana proda više ovih uređaja nego što se rodi beba, a iPhone je za mnoge postao treća ruka, njihov nerazdvojni pratilac.

Pogledajte kojih 6 stvari koje je iPhone "ubio" svojom funkcionalnošću u poslednjih 6 godina:

Mape

Zahvaljujući Google mapama dani velikih papirnih mapa polako prolaze, sem ukoliko koristite "Apple Maps" – u tom slučaju ostavite barem jedan primerak za sebe (autor teksta je ironičan)

Maniri za stolom

Priča sa dragom osobom tokom večere može da sačeka. Tu je hrana čije slike treba postaviti na Instagram i tvitovi Kim Kardašijan koje treba pročitati.

Blackberry

Blackberry se polako povlači sa polica pojedinih prodavnica i gubi svoj tržišni uticaj, a iPhone je samo dodatno ubrzao "smrt" ovog uređaja.

Budilnik

Buđenje svakog jutra uz svoju omiljenu pesmu definitivno je poželjnije od buke budilnika. Naviknite se! (autor teksta je ironičan)

Uperi i slikaj fotoaparati

Zbog svoje praktičnosti, veličine, brzine i cene, mnogi su počeli da koriste iPhone kao glavnu (i jedinu) kameru.

iPod

Već tri godine prodaja iPoda opada zato što se Apple korisnici sve više odlučuju za iPhone ili iPad.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 60 idi na stranu