Windows Messenger odlazi u penziju u martu

Windows Live Messenger zvanično odlazi u penziju 15. marta ove godine, kada će svi korisnici biti prebačeni na Skajp, objavio je Majkrosoft.

Izvor: Tanjug
Podeli

Messengder će ubuduće biti dostupan samo u Kini.

Kako podseća portal Mashable, Microsoft je kupio Skype 11. oktobra 2011. godine po ceni od 8,5 milijardi dolara.

Prošlog novembra, predsednik Skype-a Toni Bejts je potvrdio u svom blogu da će Messenger biti ugašen u prvom kvartalu 2013.

Kompanija podstiče korisnike da apdejtuju Skype, kao i da se uloguju koristeći mejl i šifru naloga sa Microsofta, koji je ranije bio poznat kao Windows Live ID.

Nakon toga će se svi kontakti sa Messengera pojaviti na Skype-u.

Korisnici koji su ulogovani na Messinger, videće obaveštenje da moraju unaprediti ovu aplikaciju, a kada kliknu na to obaveštenje pojaviće se prozor za instalaciju Skype-a, nakon čega će Messinger biti deinstaliran.

Do 15. marta, Messinger će raditi kao i do sada, a nakon tog datuma korisnici se više neće moći ulogovati i automatski će biti prebačeni na Skype.

Vesti

Vlada zemljom preko Skypea

U proteklih godinu i po, najvažnije političke odluke na Tajlandu donosio je bivši premijer Taksin Šinavatra – iz inostranstva i to pute, Skypea, saopštili su zvaničnici vladajuće stranke.

Vesti četvrtak 31.01. 19:33 Komentara: 10

PC Press #196 u prodaji

196. izdanje PC PRESS-a obeležio je šesnaesti izbor za WebTop 50. U hardverskom segmentu dominiraju tableti – tu su najnoviji Windows 8 i Android modeli.

Vesti četvrtak 31.01. 14:13 Komentara: 7

Njujork tajms odoleva kineskim hakerima

Njujork tajms je objavio da kineski hakeri "uporno" napadaju njegove servere poslednja četiri meseca od kako je objavio članak o bogatstvu porodice premijera Vena Điabaoa, ali da nije bilo pristupa osetljivom materijalu iz tog izveštaja.

Vesti četvrtak 31.01. 12:42 Komentara: 9

Orion Ring pokreće "revoluciju" u telefoniranju

Kompanija Orion telekom, razvila je novu Android aplikaciju „Orion Ring“. Aplikacija je autentično delo razvojnog tima Orion telekoma sa osnovnom namenom da korisniku pored značajno jeftinijeg telefoniranja ka inostranstvu, obezbedi i korišćenje u ma kom delu sveta i, posebno, možda i najveci benefit ove aplikacije – je da pretvara sve android uređaje, pa i one najjeftinije, u telefonski aparat.

Vesti četvrtak 31.01. 12:20

PC Press: Najbolji sajtovi u 2012.

PC Press je objavio listu 50 najboljih srpskih Web sajtova, a priznanja pobednicima uručena su na skupu u svečanoj sali Skupštine grada Beograda. Sajtovi su podeljeni u 10 kategorija, a u svakoj kategoriji urednici časopisa su izabrali jednog pobednika.

Vesti četvrtak 31.01. 09:45 Komentara: 3

Nada za RIM: Novo ime, telefon i Ališa Kiz?!

RIM je na današnjoj konferenciji održanoj u Njujorku predstavio dugoočekivane BlackBerry uređaje koji će raditi na novom BlackBerry 10 operativnom sistemu. Još jedan veliki novitet jeste i promena imena - kompanija će se ubuduće zvati BlackBerry Limited.

Vesti sreda 30.01. 16:35 Komentara: 46
strana 1 od 60 idi na stranu