Windows Messenger odlazi u penziju u martu

Windows Live Messenger zvanično odlazi u penziju 15. marta ove godine, kada će svi korisnici biti prebačeni na Skajp, objavio je Majkrosoft.

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 09.01.2013.

10:57

Default images

Messengder će ubuduće biti dostupan samo u Kini.

Kako podseća portal Mashable, Microsoft je kupio Skype 11. oktobra 2011. godine po ceni od 8,5 milijardi dolara.

Prošlog novembra, predsednik Skype-a Toni Bejts je potvrdio u svom blogu da će Messenger biti ugašen u prvom kvartalu 2013.

Kompanija podstiče korisnike da apdejtuju Skype, kao i da se uloguju koristeći mejl i šifru naloga sa Microsofta, koji je ranije bio poznat kao Windows Live ID.

Nakon toga će se svi kontakti sa Messengera pojaviti na Skype-u.

Korisnici koji su ulogovani na Messinger, videće obaveštenje da moraju unaprediti ovu aplikaciju, a kada kliknu na to obaveštenje pojaviće se prozor za instalaciju Skype-a, nakon čega će Messinger biti deinstaliran.

Do 15. marta, Messinger će raditi kao i do sada, a nakon tog datuma korisnici se više neće moći ulogovati i automatski će biti prebačeni na Skype.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: