Google želi da odgovori i pre pitanja

Brojni koraci koje je Google preduzeo kako bi svoje korisnike upoznao malo bolje nisu previše za čuđenje, međutim, kompanija sada želi da svoj servis podigne na znatno viši nivo.

Tehnopolis

Izvor: B92

Petak, 30.11.2012.

12:28

Default images

Google navodno radi na sistemu koji bi mogao da bude u stanju da vam da odgovor i pre nego što postavite upit.

Sudeći po magazinu Technology Review, Google želi da bolje shvati potrebe svojih korisnika dok oni obavljaju svoje svakodnevne obaveze.

Nova tehnologija bi bila povezana za GPS-om korisnika kako bi mogla da mu pomogne oko malih stvari – poput obaveštenja o tome koliko ljudi ima u redu za sandviče u lokalnoj prodavnici.

U suštini, Google bi vremenom mogao da upozna naše svakodnevne navike i na osnovu njih bi bio u stanju da nam ponudi određene odgovore i pre nego što ih zatražimo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: