Bez popusta za iPhone u Americi

Posetioci prodavnica kompanije Apple, kao i klijenti onlajn magazina Apple u nizu zemalja, mogli su tokom tzv. "Crnog petka", kada je počela pretpraznična šoping groznica u Sjedinjenim Američkim Državama, da iskoriste jednodnevni specijalni popust na kupovinu njihovih proizvoda.

Izvor: Tanjug
Podeli

Rasprodaja Apple uređaja počela je prvo na Novom Zelandu i Australiji i postepeno je startovala u nizu drugih zemalja u kojima korisnici imaju pristup onlajn prodavnici Applea i gde postoje kompanijine prodavnice “Apple store”.

Na Apple Internet strani je objavljeno da je kompanija u Australiji nudila popust od 31-41 australijskih dolara (oko osam odsto) za tablet iPad druge i treće generacije, kao i popust od 11-31 australijskih dolara (7-13 odsto) na tri različita modela multimedijskog plejera iPod.

Popust od 105 australijskih dolara Apple je u petak dao za kupovinu notbuka MacBook Pro, dijagonale od 13 i 15 inča, kao i za noutbukove "MacBook Air, dijagonale od 11 i 13 inča.

Popust je odobravan i na niz pratećih proizvoda, prenela je agencija RIA Novosti.

Zanimljivo je da na spisku proizvoda, na koje je odobravan specijalni popust, nije našao smartfon iPhone, mada u Iphone 5, koji je lansiran u septembru, Apple polaže velike nade tokom pretpraznične sezone koja je počela u petak i trajaće do kraja decembra.

Rasprodajom nije obuhvaćen ni novi iPad četvrte generacije, kao ni kompakt tablet iPad mini.

Uređaji Applea dobro se prodaju i običnih dana, o čemu svedoče finansijski pokazatelji kompanije koji se, po pravilu, poboljšavaju u pretpazničnoj sezoni.

Apple u četvrtom kvartalu očekuje prodaju od približno 52 milijarde dolara i zaradu po akciji od oko 11,75 dolara.

"Crni petak" je naziv za petak posle Dana zahvalnosti u Sjedinjenim Američkim Državama koji pada u četvrti četvrtak u novembru.

Običaj da se tog dana prave rasprodaje pojavio se u toj zemlji još u 19. veku, mada sada popuste tog dana nude i prodavnice u nizu drugih zemalja.

Maloprodajni objekti se za "Crni petak" otvaraju veoma rano, a kupcima se samo tog dana nude veliki popusti.

Zbog rasta popularnosti elektronske trgovine poslednjih godina je ustanovljen i tzv. "sajberponedeljak" - prvi ponedeljak posle "Crnog petka" - kada se beleži veliki rast prodaje u online prodavnicama.

Vesti

Tablet računari umesto školskih knjiga

Škole u Francuskoj sve manje koriste tradicionalne table, sveske i udžbenike, a sve više touch screen tehnologiju i lične tablet računare, što jeste značajna investicija, ali znači i uštedu na papiru, mastilu i knjigama.

Vesti petak 30.11. 21:26 Komentara: 35

Novi sporazum Facebooka i Zynge

Društvena veb mreža Facebook i izdavač društvenih igrica Zynga, okončali su dgogodišnji poslovni dogovor koji je proizvođaču popularnih igrica obezbeđivao veliku promociju na društvenoj mreži broj 1 u svetu.

Vesti petak 30.11. 16:00 Komentara: 6
strana 1 od 62 idi na stranu