Kako se Njujorčani snalaze za struju i net

Nestanak struje ostavio je milione u mraku tokom prolaska superoluje Sendi kroz Njujork. Oluja je takođe mnoge ostavila bez interneta i mogućnosti da napune svoje tabelte, mobilne telefone i računare.

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 31.10.2012.

14:58

Default images

U Njujorku su stanovnici sa donjeg menhetna pohrlili u druge delove grada ne bi li pronašli Wi-Fi i malo struje za njihove mobilne uređaje.

Ljudi su se širom grada skupljali oko preostalih Wi-Fi izvora, koristli su spoljne utičnice i punili mali broj otvorenih barova sa računarima i kablovima za napajanje.

Oni spretniji uspevali su da napune baterije svojih uređaja na razne načine pronalazeći utičnice na najneobičnijim mestima.

S obzirom da će biti potrebno skoro nedelju dana da se u potpunosti reši problem sa strujom, više od 800.000 osoba moraće da nastavi da pronalazi kreativne načine da dođe do preko potrebne struje.

Pogledajte na koje su sve načine građani Njujorka pokušavali da dođu do struje i interneta

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: