Novi šamar Appleu u ratu sa Samsungom

Sud je odbio žalbu Applea na odluku kojom je Samsung oslobođen optužbi da je kopirao dizajn tablet uređaja od svog rivala. Šamar u ratu dva giganta je još bolniji, jer Apple mora da uputi i javno izvinjenje.

Izvor: B92
Podeli

Odluka Apelacionog suda u Velikoj Britaniji bi mogla da bar malo primiri sukob dve kompanije, koji plamti u sudnicama širom sveta, s obzirom na to da ova odluka važi na celoj teritoriji Evrope.

“I dalje verujemo da Apple nije prva kompanija koja je osmislila tablet pravougaonog oblika sa zaobljenim ivicama”, saopštio je Samsung.

Apple nije komentarisao ovu odluku, a sagovornici agencije Rojters su se složili da bi ona trebalo da stavi tačku na bar jedan deo velikog IT rata dve kompanije.

Britanski sud je ranije objavio da Samsung nije ukrao dizajn od Applea, uz ogradu da proizvodi korejske kompanije “nisu toliko kul”.

Vesti

Samsung najavio Galaxy Premier

Kada je Samsung predstavio Galaxy S III Mini mnogi nisu videli šta je ovom modelu zajedničko sa Galaxyjem S III sem dizajna. Međutim, kompanija je ubrzo rešila da stvari postavi na svoje mesto sa modelom Galaxy Premier.

Vesti sreda 31.10. 17:46 Komentara: 35

PC Press #193 u prodaji

Časopis PC u 193. izdanju donosi pregled aktuelnih Ultrabook modela, novih grafičkih kartica i prve utiske o Windows 8 tabletu. Za ljubitelje softvera tu su novi Acrobat i Pinnacle Studio 16, a poslovnim korisnicima namenjen je pregled rešenja za popis, te mogućnosti za elektronsko i mobilno plaćanje…

Vesti sreda 31.10. 15:30 Komentara: 8

Asus PadFone stigao kod nas

Vip je obogatio svoju ponudu Asus PadFone telefonom koji pruža i sve funkcionalnosti 3G tablet uređaja. Inovativno rešenje omogućava da se telefon ekrana 4.3 inča postavi u PadFone Station koji ga pretvara u 10.1 inčni tablet.

Vesti utorak 30.10. 15:49 Komentara: 18
strana 1 od 70 idi na stranu