Da li će PayPal konačno stići u Srbiju?

Ovo je poslednja godina bez PayPala u Srbiji, posrednika u plaćanju posredstvom Interneta, kazao je državni sekretar u Upravi za digitalnu agendu Stefan Lazarević dodavši da su to najnovije informacije iz ove kompanije.

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 04.10.2012.

16:06

Default images

Lazrević je naveo, na konferenciji "Investicioni razvoj ICT sektora Srbije", da prema oceni PayPala ne postoje prepreke za dolazak te kompanije u našu zemlji i da smo deo njenog biznis plana.

On je rekao da smo u grupi sa Makedonijom, Crnom Gorom i još nekim zemljama i kada one budu ispunile sve uslove, PayPal će doći u Srbiju.

Dodao je da do tada treba raditi na eliminaciji problema koji su prepreka za obavljanje elektronske trgovine.

Prema rečima Lazarevića, jedna od najvećih prepreka je nemogućnost funkcionisanja e-faktura, jer iako može da se izda elektronski račun, on se mora voditi u knjigama u papirnom obliku.

Lazarević je kazao da je, takođe, potrebna izmena zakona o računovodstvu i zakona o deviznom poslovanju, kao i usvajanje zakona o platnim uslugama koji će omogućiti "m-pejment" tj. plaćanje mobilnim telefonom.

"Kada se te teškoće uklone i napravi platni sistem prilagođen razvoju e-poslovanja, na privredi će biti da ponudi usluge korsincima, a to će opet podstaći razvoj brzog interneta", zaključio je Lazarević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

74 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: