Da li će PayPal konačno stići u Srbiju?

Ovo je poslednja godina bez PayPala u Srbiji, posrednika u plaćanju posredstvom Interneta, kazao je državni sekretar u Upravi za digitalnu agendu Stefan Lazarević dodavši da su to najnovije informacije iz ove kompanije.

Izvor: Tanjug
Podeli

Lazrević je naveo, na konferenciji "Investicioni razvoj ICT sektora Srbije", da prema oceni PayPala ne postoje prepreke za dolazak te kompanije u našu zemlji i da smo deo njenog biznis plana.

On je rekao da smo u grupi sa Makedonijom, Crnom Gorom i još nekim zemljama i kada one budu ispunile sve uslove, PayPal će doći u Srbiju.

Dodao je da do tada treba raditi na eliminaciji problema koji su prepreka za obavljanje elektronske trgovine.

Prema rečima Lazarevića, jedna od najvećih prepreka je nemogućnost funkcionisanja e-faktura, jer iako može da se izda elektronski račun, on se mora voditi u knjigama u papirnom obliku.

Lazarević je kazao da je, takođe, potrebna izmena zakona o računovodstvu i zakona o deviznom poslovanju, kao i usvajanje zakona o platnim uslugama koji će omogućiti "m-pejment" tj. plaćanje mobilnim telefonom.

"Kada se te teškoće uklone i napravi platni sistem prilagođen razvoju e-poslovanja, na privredi će biti da ponudi usluge korsincima, a to će opet podstaći razvoj brzog interneta", zaključio je Lazarević.

Vesti

Samsung najavio Galaxy Premier

Kada je Samsung predstavio Galaxy S III Mini mnogi nisu videli šta je ovom modelu zajedničko sa Galaxyjem S III sem dizajna. Međutim, kompanija je ubrzo rešila da stvari postavi na svoje mesto sa modelom Galaxy Premier.

Vesti sreda 31.10. 17:46 Komentara: 35

PC Press #193 u prodaji

Časopis PC u 193. izdanju donosi pregled aktuelnih Ultrabook modela, novih grafičkih kartica i prve utiske o Windows 8 tabletu. Za ljubitelje softvera tu su novi Acrobat i Pinnacle Studio 16, a poslovnim korisnicima namenjen je pregled rešenja za popis, te mogućnosti za elektronsko i mobilno plaćanje…

Vesti sreda 31.10. 15:30 Komentara: 8

Asus PadFone stigao kod nas

Vip je obogatio svoju ponudu Asus PadFone telefonom koji pruža i sve funkcionalnosti 3G tablet uređaja. Inovativno rešenje omogućava da se telefon ekrana 4.3 inča postavi u PadFone Station koji ga pretvara u 10.1 inčni tablet.

Vesti utorak 30.10. 15:49 Komentara: 18
strana 1 od 70 idi na stranu