Zakerberg "jedan na jedan" sa Medvedevim

Mark Zakerberg će sledeće nedelje imati sastanak "jedan na jedan" sa premijerom Rusije Dmitrijem Medvedevim, javljaju agencije.

Tehnopolis

Izvor: B92

Subota, 29.09.2012.

20:11

Default images

Prvi čovek Fejsbuka će u Moskvi razgovarati sa drugim čovekom Rusije i dva ministra iz njegove vlade, a tema sastanka će biti društvene mreže i njihova sve veća popularnost u Rusiji.

Iako Fejsbuk, koji u Rusiji koristi 9,3 miliona ljudi, kaska za ruskom mrežom VKontakte (34,3 miliona korisnika), Medvedev veruje da je Zakerberg čovek koji bi mogao da ga posavetuje kako da stvori "rusku Silicijumsku dolinu".

Ruski premijer je poznat kao ljubitelj moderne tehnologije, prati trendove u IT industriji, redovan je na Tviteru, a i javno je rekao da želi da u Rusiju donese "mentalitet iz američke Silicijumske doline".

Zakerberg će tako u pratnji zvaničnika posetiti i veliki istraživačko-naučni centar Skolkovo, odnosno projekat "tehnološkog grada" za koji je najzaslužniji baš Medvedev.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: