Googleov kampus u holivudskom filmu

Američki gigant Google prepustio je svoj kampus poznatom glumcu i scenaristi Vinsu Vonu i timu holivudskih filmadžija, koji snimaju komediju "Internship" o nezaposlenim 40-godišnjacima kojima je tehnologija potupna nepoznanica.

Tehnopolis

Izvor: Tanjug

Nedelja, 23.09.2012.

09:16

Default images

U novom ostvarenju, koje bi trebalo da u bioskope stigne sledeće godine, Von i jednako poznati Oven Vilson pokušavaju da postanu stažisti u Googleu, čiji radni prostor i uslovi, kako je Von rekao u intervjuu za "Blumberg TV", podsećaju na film "Čarli i fabrika čokolade".

"To je radni prostor toliko različit od onoga što se smatra tradicionalnim radnim okruženjem", ističe Von, navodeći kao primer to što zaposleni imaju posebne "čaure za dremku", besplatne obroke, mogu da se bave sportom unutar kampusa, da odu na masažu i slično.

Tehnologija Silicijumske doline, kao što je Googleov YouTube, unosi promenu u filmsku industriju, jer pojedincima omogućava da proizvode i prikazuju klipove na internetu, kaže Von.

U filmu će se, kako otkriva režiser Šon Levi, autor "Noći u muzeju" i "Pink Pantera" iz 2006. godine, pojaviti i Googleova kola bez vozača.

Najveći deo filma snimljen je u Institutu za tehnologiju Džordžije, u Atlanti, a ekipa je nekoliko dana ovog meseca snimala u sedištu Googlea.

Kompanija nije finansijski partner filma, ali, prema Levijevim rečima, razmatra jedinstvene načine za reklamiranje novog ostvarenja čiji je cilj bio da na pravi način shvati kulturu koja vlada u Googleu.

Američki gigant je u junu imao više od 54.500 zaposlenih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: