ZTE sprema smartfone na Mozilla OS-u

Kompanija ZTE, četvrti najveći proizvođač mobilnih telefona n asvetu, planira da lansira telefone na Mozilla OS-u.

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 19.09.2012.

12:02

Default images

Potpredsednik ove kompanije rekao je da sarađuju sa Mozillom i na novom operativnom sistemu koji će biti predstavljen krajem ove ili početkom naredne godine.

"To je deo našeg šireg plana da stvorimo bolji balans proizvoda koji koriste različite operativne sisteme. Nećemo se samo oslanjati na Android i Windows", rekao je He Shiyou.

Saopšteno je, međutim, i da će kompanija lansirati uređaje na Windows Phoneu 8 do kraja ove godine

ZTE, kompanija čije glavno poslovanje je u oblasti telekomunikacione infrastrukture, na tržište mobilnih telefona ušao je 2002. godine.

Sa prošlogodišnjih 1,8 posto na tržištu smartfona, ove godine u drugom kvartalu imao je 5,2 posto, podaci su analitičke kompanije IDC, a na ovom tržištu zauzima peto mesto, posle Samsunga, Applea, kompanija Nokia i HTC.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: