Šefica Yahooa deli smartfone

Marisa Mejer je podređenima obećala: moći ćete da birate između novih modela iz Applea, Samsunga, Nokije i HTC-a, a kompanija će im platiti i račune.

Tehnopolis

Izvor: tportal.hr

Utorak, 18.09.2012.

11:43

Default images

Yahoo, čini se, okreće leđa BlackBerryju, u korist novih pametnih telefona, na iOS-u, Androidu i Windows Phoneu 8.

Program se, prema internom memorandumu koji je procurio u javnost, zove 'Yahoo! Smart Phones, Smart Fun!', a uključuje i pokrivanje troškova za razgovore i prenos podataka u internet saobraćaju.

To važi, doduše, samo za zaposlene u SAD-u, piše Telegraph. No Yahoo će BlackBerryje zameniti pametnim telefonima u ukupno 22 zemlje.

U ponudi su iPhone 5, Galaxy S3, One X EVO 4G LTE i Lumia 920. Program bi trebalo da košta nekoliko miliona dolara, no ideja je da zaposleni koriste iste uređaje kao i korisnici Yahooa.

BlackBerry, čiji je proizvođač RIM već neko vreme u problemima, ubrzano gubi korporativne klijente, koje mu preotima Windows Phone.

Trenutano prodaju manje od osmine broja uređaja koje prodaju proizvođači koji koriste Googleov Android.

Mejer je postala izvršni direktor kompanije Yahoo u julu. Jedna od njenih prvih odluka bila je uvođenje besplatnog ručka za zaposlene kako bi 'podigla moral'.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: