Otvoren CE&HA 2012.

Na Beogradskom sajmu danas (13. 9) je počeo Sajam računara, potrošačke elektronike i kućnih aparata CE&HA 2012 i trajaće do 16. septembra.

Tehnopolis

Izvor: Beta

Četvrtak, 13.09.2012.

12:46

Default images

Na toj četvorodnevnoj manifestaciji u halama 1 i 4 oko 100 izlagača predstavlja najnovija dostignuća iz oblasti IT industrije, teklekomunikacija, audio, video i fono tehnike, ali i kućne zabave, interneta, video igara i kućnih aparata.

Ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić kazao je otvarajući sajam da je 97 odsto izlagača iz inostranstva i među njima su najveće svetske kompanije iz oblasti telekomunikacija i informacionih tehnologija.

On je rekao da Srbija ima veliki potencijal u elektronskoj industriji navodeći da je od 2000. do 2010. u toj oblasti bilo 168 miliona evra inostranih ulaganja.

Ljaljić je naveo da je Vlada Srbije do sada finansirala više od 18 projekata iz oblasti elektro-industrije i dala značajne podsticaje kompanijama koje su investirale.

Ministar je dodao da su strane investicije u oblasti telekomunikacija lane bile 243 miliona evra i da je od telekomunikacionih operatera ostvareno 1,6 milijardi evra prihoda.

Prema njegovim rečima, izvezeno je 240 miliona dolara, najviše softvera a plan je da za četiri godine Srbija izveze softvere u vrednosti od 800 miliona dolara", kazao je Ljajić. "Srbija je regionalni lider u oblasti telekomunikacija i potrošačke elektronike i postaje značajna destinacija za strane investitore u toj oblasti".

Radno vreme sajma je od 10 do 19 sati, a cena ulaznice je 200 dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

11 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: