Stiže novi iTunes, iPod nano i iPod Touch

Pored novog iPhonea, Apple je večeras predstavio i novi iPod nano i iPod touch.

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 12.09.2012.

21:16

Default images

Novi iPod nano je najtanji iPod koji su do sada napravili, 38 posto manji od nano plejera prethodne generacije, sa svega 5,4 milimetara. Ekran novog nanoa ima 2,5 inča, home dugme kao na iPhoneu, novi Lightning konektor, duže trajanje baterije i ugrađen pedometar.

Kako se i nagađalo, Apple je proširio paletu boja, pa je iPod nano sada dostupan u sedam boja.

iPod touch je takođe tanji i lakši nego njegov prethodnik, ima 88 grama i debljine je 6,1 milimetar. Ima A5 procesor, isti ekran kao i iPhone 5, a izrađen je od aluminijuma.
iPod touch (Photo: Apple)
Kamera na novom touchu je 5 megapiksela, a prednja kamera je rezolucije 720p. iPod touch sada dolazi u pet boja, a novitet je i podrška za Siri.

Uz nove iPode (ali i novi iPhone) stižu i nove slušalice.

"Pravljenje slušalica koje odgovaraju svima je kao pravljenje cipela jedne veličine koje treba odgovaraju svačijim stopalima. Ali to je ono što smo pokušali da uradimo", rekao je Džonatan Ajv, glavni Apple dizajner.

Novi nano i touch biće dostupni od oktobra. iPod Touch će koštati 299 odnosno 399 dolara (32GB i 64GB), a iPod nano sa 16GB će koštati 149 dolara.

Apple je večeras najavio i redizajn iTunes prodavnice za iOS, ali i novu verziju iTunesa koji će biti dostupan od oktobra.

Koje su karakteristike novog iPhonea 5 možete pročitati ovde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: