Amazon: Osvajamo tržište tableta

Amazon je saopštio da je rasprodao svoj Kindle Fire tablet i tako dodatno zagrejao atmosferu pred izlazak novog modela o čijim se karakteristikama još samo spekuliše.

Tehnopolis

Izvor: B92

Petak, 31.08.2012.

12:59

Default images

Kompanija će sledećeg četvrtka najverovatnije predstaviti novi Fire, a teren je pripremila saopštenjem da je prvi Kindle sa kolornim ekranom uz cenu od 199 dolara zauzeo dobar deo tržišta i da je njegov udeo u američkom "tablet kolaču" čak 22 odsto.

To Fire svrstava iza iPada, ali se pretpostavlja da će novi model imati žešću konkurenciju zbog Googleovog Nexusa 7, koji takođe košta 199 dolara.

Inače, očekuje se da će i cela linija Kindle proizvoda uskoro dobiti unapređenja, pa oni kojima ne treba tablet već samo e-reader sa nestrpljenjem čekaju sledeći četvrtak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: