Društvene mreže kao prva pomoć u katastrofi?

Hitne službe širom sveta poslednjih godina su prihvatale novu tehnologiju kao značajnu pomoć u fazi istraživanja, ali i uzbunjivanja i primanja poziva za pomoć. Sada to u Japanu žele još više da unaprede...

Tehnopolis

Izvor: PCWorld, Twitter blog (Japanese)

Četvrtak, 30.08.2012.

14:10

Default images

Japanci pokušavaju da više iskoriste i društvene mreže kao način komunikacije tokom različitih prirodnih i drugih katastrofa, pogotovo kada tradicionalni načini komunikacije zataje (u prvi plan iskače "slučaj" velikih snežnih mećava tokom januara ove godine u Merilendu, kada je Verajzonova mreža "pala" i nije uspostavila 10.000 hitnih poziva).

Lokalne vatrogasne službe, hitna pomoć, policija, spasioci... organizovale su panel diskusiju na ovu temu, a na njoj su učestvovali predstavnici Twitter-a, Yahoo-a, Mixi-a i NHN Japana, kao i raznih drugih Vladinih tela i hitnih službi Japana.

Razgovor je delimično bio inspirisan martovskim cunamijem, kada je internet bio jedini način informacija za mnoge, a "Google Person Finder" igrao bitnu ulogu kada se sve završilo i kada je trebalo pronaći preživele.

Do formalne upotrebe brojnih ideja o kojima se raspravljalo je verojatno još daleko, ali ovo je bio prvi od tri planirana sastanka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

23 h

Podeli: