Solarni punjač i u Vranju

Mobilna telefonija Srbije (MTS) i kompanija Strawberry Energy postavile su u Vranju solarni punjač za mobilne uređaje.

Izvor: Beta
Podeli

Kako se navodi u zajedničkom saopštenju, pored punjenja baterija prenosivih uređaja, solarni punjač "strouberi drvo" omogućava i besplatno surfovanje internetom preko modernizovane MTS mreže, koja je dostupan u neposrednoj blizini punjača.

"Strawberry drvo" je visoko pet metara i okruženo klupama, tako da, kako se navodi, istovremeno može da bude i mesto za odmor 10 korisnika dok im se telefon puni energijom sakupljenom od Sunca.

Telekom Srbija i Strawberry Energy su do sada postavili "strouberi drvo" u Beogradu, Novom Sadu i Kikindi, a planirano je postavljanje solarnih punjača u još dva grada u Srbiji.

Strawberry Energy je, kako se navodi, mlada je kompanija koja se bavi istraživanjem i razvojem u oblastima obnovljivih izvora energije i održivog razvoja, a pobedila je na "Nedelji održive energije 2011" u Briselu.

Vesti

HTC predstavio HTC Desire x

HTC korporacija predstavila je HTC Desire X, smartfon koji donosi "odličnu kameru, zadivljujući zvuk i neverovatnu snagu i brzinu". Ovaj uređaj ima dual-core 1GHz Qualcomm® Snapdragon S4™ procesor i brojne društvene funkcije.

Vesti petak 31.08. 16:35 Komentara: 34

Hakeri napadaju naftaše

Hakeri su virusom oborili kompjuterski sistem katarske naftne kompanije RasGas, drugog najvećeg svetskog proizvođača tečnog prirodnog gasa i to samo nekoliko dana nakon napada na još jednog naftnog giganta Aramko.

Vesti petak 31.08. 12:12 Komentara: 2

Japan: Samsung uzvratio udarac Appleu

Nakon žestokog udarca u SAD i presude po kojoj Samsung treba da plati Appleu milijardu dolara zbog povrede patenata, južnokorejski gigant je uzvratio na drugoj strani sveta - u Japanu. Doduše neuporedivo blaže.

Vesti petak 31.08. 09:33 Komentara: 61

Apple 1 na aukciji za 127000$

Još jedan primerak originalnog Apple 1 kompjutera biće uskoro na aukcijskoj prodaji, a ovoga puta se očekuje da vlasniku donese više od 127.000$, "džabe" u odnosu na prethodni primerak koji je bio u opticaju.

Vesti četvrtak 30.08. 15:50 Komentara: 29
strana 1 od 74 idi na stranu