Apple - godinu dana Tima Kuka

Navršava se godinu dana od kako je na poziciju izvršnog direktora najvrednije kompanije na svetu došao Tim Kuk.

Tehnopolis

Izvor: B92

Petak, 24.08.2012.

14:04

Default images

Iako su mnogi bili zabrinuti za budućnost Applea nakon smrti Stiva Džobsa, za sada kompaniji iz Kupertina ide dobro.

Vrednost akcija porasla je za 44 posto, piše Cnet, očekuje je predstavljanje novog iPhonea, a uređaji predstavljeni u međuvremenu, pre svega iPhone 4S i novi iPad, odlično se prodaju. Nedavno Apple je prograšen najvrednijom kompanijom u istoriji.

"Iza Applea je odlična godina i očekivanja oko iPhonea 5 su veoma visoka", rekla je Karolina Milanezi, analitičarka kompanije Gartner.

Ona je dodala i da je Apple kao kompanija uspeo da ostane fokusiran u situacijama kada su lako mogli da pokleknu pred različitim pritiscima.

Pojedini, međutim, i dalje smatraju da Kuk i Apple i dalje imaju koristi od Džobsove zaostavštine, prenosi Cnet.

"Bez dolaska novog harizmatičnog lidera, od sjajne kompanije postaće dobra kompanija", rekao je izvršni direktor Forrestera Džordž Koloni, koji je Appleu dao rok od 24 do 48 meseci.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: