Završne reči u sporu Apple-Samsung

Epsko suđenje oko patenata, kako su ga pojedini nazivali, završava se danas.

Podeli

Apple i i Samsung su u poslednje tri nedelje izlagali svoja viđenja pred sudom u San Francisku, a porota će sada odlučiti o jednom od najvažnijih sporova u IT industriji.

Apple traži 2,5 milijardi dolara odštete od Samsugna jer smatra da je južnokorejska kompanija pokrala dizajn i tehnologiju iPhonea i iPada. Samsung takođe traži odštetu i to 399 miliona dolara, jer tvrdi da je Apple nedozvoljeno koristio njihove patente.

Svoje završne argumente advokatski timovi kompanija izneće danas pred sudiju Lusi Koh, a odluku će doneti devetočlana porota, koja će početi da razmatra slučaj danas kasno popodne ili od srede.

Ovo jedan od brojih sporova u koje su uvečeni Apple i Samsung. Ove kompanije sude se i u Australiji, Ujedinjenom Kraljevstvu i Nemačkoj, piše AP.

Vesti

HTC predstavio HTC Desire x

HTC korporacija predstavila je HTC Desire X, smartfon koji donosi "odličnu kameru, zadivljujući zvuk i neverovatnu snagu i brzinu". Ovaj uređaj ima dual-core 1GHz Qualcomm® Snapdragon S4™ procesor i brojne društvene funkcije.

Vesti petak 31.08. 16:35 Komentara: 34

Hakeri napadaju naftaše

Hakeri su virusom oborili kompjuterski sistem katarske naftne kompanije RasGas, drugog najvećeg svetskog proizvođača tečnog prirodnog gasa i to samo nekoliko dana nakon napada na još jednog naftnog giganta Aramko.

Vesti petak 31.08. 12:12 Komentara: 2

Japan: Samsung uzvratio udarac Appleu

Nakon žestokog udarca u SAD i presude po kojoj Samsung treba da plati Appleu milijardu dolara zbog povrede patenata, južnokorejski gigant je uzvratio na drugoj strani sveta - u Japanu. Doduše neuporedivo blaže.

Vesti petak 31.08. 09:33 Komentara: 61

Apple 1 na aukciji za 127000$

Još jedan primerak originalnog Apple 1 kompjutera biće uskoro na aukcijskoj prodaji, a ovoga puta se očekuje da vlasniku donese više od 127.000$, "džabe" u odnosu na prethodni primerak koji je bio u opticaju.

Vesti četvrtak 30.08. 15:50 Komentara: 29
strana 1 od 74 idi na stranu