Završne reči u sporu Apple-Samsung

Epsko suđenje oko patenata, kako su ga pojedini nazivali, završava se danas.

Tehnopolis

Izvor: B92

Utorak, 21.08.2012.

09:14

Default images

Apple i i Samsung su u poslednje tri nedelje izlagali svoja viđenja pred sudom u San Francisku, a porota će sada odlučiti o jednom od najvažnijih sporova u IT industriji.

Apple traži 2,5 milijardi dolara odštete od Samsugna jer smatra da je južnokorejska kompanija pokrala dizajn i tehnologiju iPhonea i iPada. Samsung takođe traži odštetu i to 399 miliona dolara, jer tvrdi da je Apple nedozvoljeno koristio njihove patente.

Svoje završne argumente advokatski timovi kompanija izneće danas pred sudiju Lusi Koh, a odluku će doneti devetočlana porota, koja će početi da razmatra slučaj danas kasno popodne ili od srede.

Ovo jedan od brojih sporova u koje su uvečeni Apple i Samsung. Ove kompanije sude se i u Australiji, Ujedinjenom Kraljevstvu i Nemačkoj, piše AP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

20 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: