I Stiv Džobs bio zagovornik 7" tableta?

Iako su iz Epla nekoliko puta poručivali da sedmoinčni tableti nemaju svoje mesto na tržištu, u kompaniji se definitivno razmišlja o "mini ajpedu", a postoje naznake i da je proizvodnja veoma blizu. Ta ideja je navodno svojevremeno bila primamljiva i za Stiva Džobsa.

Podeli

Džobs je 2010. godine rekao da su tableti sa ekranom od sedam inča "mrtva stvar" i da "nemaju nikakve šanse", ali je sada procureo mejl koji ukazuje na to da je godinu dana kasnije promenio mišljenje.

Potpredsednik Epla Edi Kju je čelnicima kompanije u januaru 2011. prosledio link ka jednom uporednom testu sedmoinčnog "galaksi taba" i "ajpeda" i napisao: "Trebalo bi i mi da napravimo jedan. Pričao sam sa Stivom o tome nekoliko puta i u poslednjem razgovoru je izgledalo kao da prihvata tu ideju", naveo je Kju.

On je dodao da su manji tableti sjajni za mejl, knjige, Fejsbuk i gledanje videa, dok je surfovanje "upotrebljivo, ali je definitvno slabija tačka".

Ostaje samo da se vidi da li će zaista u naredna dva meseca biti predstavljen "mini ajped" koji bi navodno trebalo da ima ekran od 7,85 inča.

Vesti

HTC predstavio HTC Desire x

HTC korporacija predstavila je HTC Desire X, smartfon koji donosi "odličnu kameru, zadivljujući zvuk i neverovatnu snagu i brzinu". Ovaj uređaj ima dual-core 1GHz Qualcomm® Snapdragon S4™ procesor i brojne društvene funkcije.

Vesti petak 31.08. 16:35 Komentara: 34

Hakeri napadaju naftaše

Hakeri su virusom oborili kompjuterski sistem katarske naftne kompanije RasGas, drugog najvećeg svetskog proizvođača tečnog prirodnog gasa i to samo nekoliko dana nakon napada na još jednog naftnog giganta Aramko.

Vesti petak 31.08. 12:12 Komentara: 2

Japan: Samsung uzvratio udarac Appleu

Nakon žestokog udarca u SAD i presude po kojoj Samsung treba da plati Appleu milijardu dolara zbog povrede patenata, južnokorejski gigant je uzvratio na drugoj strani sveta - u Japanu. Doduše neuporedivo blaže.

Vesti petak 31.08. 09:33 Komentara: 61

Apple 1 na aukciji za 127000$

Još jedan primerak originalnog Apple 1 kompjutera biće uskoro na aukcijskoj prodaji, a ovoga puta se očekuje da vlasniku donese više od 127.000$, "džabe" u odnosu na prethodni primerak koji je bio u opticaju.

Vesti četvrtak 30.08. 15:50 Komentara: 29
strana 1 od 74 idi na stranu