Od danas slobodna registracija .srb domena

Danas u podne kreće slobodna registracija nacionalnog domena na ćirilici .срб.

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 01.08.2012.

07:55

Default images

Ovim se završava period u kome su vlasnici postojećih .rs domena imali pravo prvenstva na registrovanje ćiriličkog pandana svog domena, takozvano pravo preče registracije, koje je trajalo od 27. januara.

Od danas u 12 časova slobodne domene na ćirilici mogu da registruju svi, s tim što će vlasnici postojećih .rs domena do 1. novembra to moći da učine po promotivnoj ceni od 1. dinar.

Cena registracije domena na ćirilici zavisi od pojedinačnih ovlašćenih registara, a RNIDS je registrima naplaćuje 500 dinara, odnosno 250 dinara za poddomene.

Srbija je druga zemlja koja je dobila svoj domen na ćirilici, posle Tusije, a .срб je jedan od predloga koji je imao najviše glasova internet korisnika u Srbiji, a zatim ga je i ICANN odobrio.

Iz RNIDS-a kažu da je pred kraj prve faze registracije, 26. i 27. jula registrovano skoro 1.000 domena na ćirilici i sada ih ukupno ima preko 5.000.

Više o nacionalnom domenu na ćirilici možete pročitati ovde ili na zvaničnom sajtu њњњ.срб.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: