Tajvanski univerzitet tuži Apple

Sudu u Teksasu podneta je tužba protiv kompanije Apple. Tužbu je podneo jedan tajvanski univerzitet, a sporni proizvod je virtuelni asistent Siri.

Podeli

Nacionalni univerzitet Cheng Kung tvrdi da Apple Siri nedozvoljeno koristi dva patenta koji se odnose na tehnologiju prepoznavanja govora. Oni traže zabranu proizvoda, ali i odgovarajući odštetu.

Nije poznat iznos koji traže, ali kažu da on treba da bude određen na osnovu prodaje uređaja koji koriste Siri u Americi.

Pravni predstavnik Univerziteta kaže da ovim korakom žele da odgovore na tužbe koje strane kompanije podnose protiv tajvanskih firmi i da pomognu lokalnoj industriji.

Da podsetimo, Apple se trenutno spori sa tajvanskom kompanijom HTC, koju je tužio za nedozvoljeno korišćenje patenata.

Univerzitet se, međutim, možda ne zaustavi na Appleu, jer kažu da trenutno istražuju da li se njihova tehnologija koristi i od strane Microsofta i Googlea.

Vesti

Panasonic opet u plusu

Japanska korporacija Panasonic je danas saopštila da je u tri meseca zaključno sa junom ostvarila neto profit od 12,8 milijardi jena (163 miliona dolara), uglavnom zbog nižih troškova, što je posledica otpuštanja više od 38.000 radnika u poslednjih godinu dana.

Vesti utorak 31.07. 12:47 Komentara: 4
strana 1 od 73 idi na stranu