Mozilla prestaje sa razvojem Thunderbirda

Iako je Firefox njen najpopularniji proizvod, Mozilla razvija i Thunderbird, popularni email klijent. Tačnije, razvijala ga je.

Tehnopolis

Izvor: B92

Utorak, 10.07.2012.

12:11

Default images

Ova kompanija odlučila je da povuče ljude sa projekta, jer je shvatila da "nastavak rada na inovacijama za Thunderbird ne bi bilo dobro korišćenje resursa", prenosi TechCrunch.

Odluka dolazi samo mesec dana nakon izlaska nove verzije, a ne znači kraj Thunderbirda u potpunosti, jer će on i dalje biti dostupan za preuzimanje, a kako se radi o slobodnom softveru, neki članovi zajednice možda budu nastavili da rade na ovom email klijentu.

Ukoliko prestanak rada Mozille na ovom projektu za vas znači kraj korišćenja Thunderbirda, PC World vam predlaže tri alternative:
  • em Client - naročito dobar u sihronizaciji sa Gmailom, Google Calendarom, a nudi i opciju uvoza podataka sa Microsoft Outlooka.
  • EssentialPIM Free - više od email klijenta, nudi i beleške, organizaciju lozinki i zadataka, kalendar i kontakte, a dostupan je i u Pro verziji za 39,95 dolara.
  • Windows Live Mail - iako će Microsoft ugasiti Windows Live brend, ovaj klijent sifurno nastavlja da živi, a u prilog mu ide user-friendly korisnički interfejs.


Koji su vaši predlozi za zamenu Thunderbirda?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

23 h

Podeli: