Bil Gejts: Tableti nisu dobri za obrazovanje

Osnivač Majkrosofta Bil Gejts izjavio je u intervjuu koji je nedavno dao za američki "Chronicle of Higher Education" da tableti ne mogu da ispune sve zahteve koji se pred njima postavljaju u obrazovanju.

Izvor: Mikro
Podeli

Po njegovom mišljenju jeftini PC računari su bolje rešenje, jer omogućavaju veću interaktivnost đaka i studenata.

Na pitanje šta bi trebalo promeniti da tablični računari postanu prikladniji za obrazovne svrhe Gejts je rekao:”Nije dovoljno da đacima samo date uređaje. Potrebna im je tastatura ili neki drugi način za unos teksta i podataka. Studenti ne treba samo da čitaju, oni treba da imaju mogućnost da pišu i komuniciraju”.

Kada je u pitanju Kindle ili neki sličan uređaj, poput aktuelnih e-čitača, ovi Gejtsovi stavovi mogu da budu prihvatljivi, ali se čini da on nije uzeo u obzir da danas postoji obilje aplikacija za tablične računare koje čine da oni budu upotrebljivi u najraznovrsnije svrhe, a ne samo za čitanje teksta

Ipak, Gejts misli da su konvencionalni PC računari mnogo interaktivniji. “Oni nude mnogo više u tom pogledu, ali postoji još jedna stvar koju želim da pomenem, a to je cena pristupa internetu. Mislim da je to još važnije od cene računara. Ako obrazovne ustanove budu dobile posebne uslove u tom pogledu, onda će upotreba jeftinih PC računara u obrazovanju još više dobiti na značaju”.

Vesti

Kina blokirala pretragu budućeg lidera

Kina je od danas blokirala pretraživanje na internetu imena budućeg lidera, Sji Ðinpinga, dan nakon što je na isti način zabranila pristup sajtu njujorške agencije Blumberg, zbog objavljivanja izveštaja o bogatstvu porodice tog kineskog zvaničnika.

Vesti subota 30.06. 15:24 Komentara: 11

Predstavljen tablet Nexus 7

Google je uradio ono što je Amazon svojevremeno izveo sa svojim Kindle Fireom – predstavio je tablet Nexus 7 optimizovan za sadržaje iz svoje mrežne prodavnice Google Play u kojoj nudi knjige, igrice, TV emisije, filmove, aplikacije i magazine.

Vesti četvrtak 28.06. 09:16 Komentara: 29
strana 1 od 70 idi na stranu