iPhone: 5 godina života i 250 miliona prodatih primeraka

Prvi iPhone predstavljen je 29. juna 2007. godine, a Apple je do sada na prodaji ostvario ukupan promet od 150 milijardi dolara. Do danas, iPhone se širom sveta prodao u 250 miliona primeraka.

Tehnopolis

Izvor: B92

Petak, 29.06.2012.

10:01

Default images

Nil Moston iz Strategy Analytics, koji je sproveo istraživanje o uspešnosti ovog proizvoda, ističe kako je iPhone "postao veliki generator novca i profita za Apple, ali da nije siguran da li će u budućnosti nastaviti poslovati istim tempom zarade kao i do sada."

Iako su mu mnogi prognozirali neuspeh i lošu prodaju, iPhone je u rekordno kratkom vremenu postao "predmet želja" gotovo svih korisnika. Ogromna baza aplikacija osigurala mu je da bude podjednako zanimljiv učenicima, studentima, poslovnim ljudima, kao i penzionerima - to sve naravno važi za većinu zemalja u svetu osim Srbije, pošto kod nas i dalje nije moguće legalno kupiti telefon star pet godina. Problem s kojim se suočavaju u Appleu su velike subvencije koje operateri moraju plaćati na iPhone zbog čega su sve nezadovoljniji.

Brojka od 250 miliona prodatih primeraka obuhvata prodaju modela iPhone, 3G, 3GS, iPhone 4 i 4S.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

65 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: