Šta donosi Android 4.1

Nova verzija Androida obećava bržu pretragu interneta i razmenu fotografija između dva telefona.

Izvor: Mikro, AP
Podeli

Android 4.1, nazvan Jelly Bean, sledi Googleovo tradiciju davanja imena po nekim poslasticama.

Jedna od ključnih promena, Project Butter, unapređuje ukupni odziv operativnog sistema: pomeranja, prevlačenja i animacije u verziji 4.1 izvodiće se glatkije i fluidnije nego u verziji 4.0. Povećana je i brzina kojom sistem odgovara na dodire ekrana.

Početni ekran je promenjen tako da vidžeti automatski menjaju dimenzije kako bi stali u raspoloživi prostor na određenom ekranu, a njihovo pomeranje ili uklanjanje je olakšano.

Funkcija Google Beam služi da prenosi podatke sa jednog Android uređaja na drugi samo jednim pritiskom prsta, aplikaciju za kameru i notifikacije.

Jedna od novih opcija je Google Now, koja će vam automatski dati pravu informaciju u pravo vreme. Reći će vam kako da najbrže stignete od kuće do posla, najnovije rezultate vaših omiljenih timova i ažurirani status vaših letova, na primer.

Google kaže da je to njihov odgovor na Siri.

Jelly Bean donosi i mogućnost razmena fotografija dodirivanjem dva telefona, pomoću bežične tehnologije NFC (near-field communications).
Ice Cream Sandwich trenutno ima ograničenu mogućnost razmene podataka preko NFC.

Novi Android obećava i pametniju tastaturu koja će predviđati sledeću reč pre nego što je ukucate.

Google kaže da se dnevno aktivira milion novih Android uređaja, a da je naročito veliki rast primećen u Brazilu i Indiji.

Jelly Bean će biti dostupan sredinom jula. Neki uređaji - Galaxy Nexus, Motorola Xoom i Nexus S - će ga dobiti automatski, kao i najnoviji tablet iz Googlea, Nexus 7.

strana 1 od 70 idi na stranu