Šta donosi Android 4.1

Nova verzija Androida obećava bržu pretragu interneta i razmenu fotografija između dva telefona.

Izvor: Mikro, AP
Podeli

Android 4.1, nazvan Jelly Bean, sledi Googleovo tradiciju davanja imena po nekim poslasticama.

Jedna od ključnih promena, Project Butter, unapređuje ukupni odziv operativnog sistema: pomeranja, prevlačenja i animacije u verziji 4.1 izvodiće se glatkije i fluidnije nego u verziji 4.0. Povećana je i brzina kojom sistem odgovara na dodire ekrana.

Početni ekran je promenjen tako da vidžeti automatski menjaju dimenzije kako bi stali u raspoloživi prostor na određenom ekranu, a njihovo pomeranje ili uklanjanje je olakšano.

Funkcija Google Beam služi da prenosi podatke sa jednog Android uređaja na drugi samo jednim pritiskom prsta, aplikaciju za kameru i notifikacije.

Jedna od novih opcija je Google Now, koja će vam automatski dati pravu informaciju u pravo vreme. Reći će vam kako da najbrže stignete od kuće do posla, najnovije rezultate vaših omiljenih timova i ažurirani status vaših letova, na primer.

Google kaže da je to njihov odgovor na Siri.

Jelly Bean donosi i mogućnost razmena fotografija dodirivanjem dva telefona, pomoću bežične tehnologije NFC (near-field communications).
Ice Cream Sandwich trenutno ima ograničenu mogućnost razmene podataka preko NFC.

Novi Android obećava i pametniju tastaturu koja će predviđati sledeću reč pre nego što je ukucate.

Google kaže da se dnevno aktivira milion novih Android uređaja, a da je naročito veliki rast primećen u Brazilu i Indiji.

Jelly Bean će biti dostupan sredinom jula. Neki uređaji - Galaxy Nexus, Motorola Xoom i Nexus S - će ga dobiti automatski, kao i najnoviji tablet iz Googlea, Nexus 7.

Vesti

Kina blokirala pretragu budućeg lidera

Kina je od danas blokirala pretraživanje na internetu imena budućeg lidera, Sji Ðinpinga, dan nakon što je na isti način zabranila pristup sajtu njujorške agencije Blumberg, zbog objavljivanja izveštaja o bogatstvu porodice tog kineskog zvaničnika.

Vesti subota 30.06. 15:24 Komentara: 11

Predstavljen tablet Nexus 7

Google je uradio ono što je Amazon svojevremeno izveo sa svojim Kindle Fireom – predstavio je tablet Nexus 7 optimizovan za sadržaje iz svoje mrežne prodavnice Google Play u kojoj nudi knjige, igrice, TV emisije, filmove, aplikacije i magazine.

Vesti četvrtak 28.06. 09:16 Komentara: 29
strana 1 od 70 idi na stranu