Sudija odbacio slučaj Apple vs. Motorola

Apple više ne može da traži zabranu protiv Motorola Mobility budući da je američki sudija odbacio tužbu kreatora iPhonea vezanu za smartfon patente.

Podeli

Sudija Ričard Pozner odbacio je slučaj, što znači da nijedna strana ne može ponovo da podnese tužbu, ali može da se žali.

Rojters je citirao predstavnicu za štampu Motorole koja je rekla da je zadovoljna odlukom; iz Applea nisu hteli da komentarišu.

„Apple se žali da su Motorolini telefoni u potpunosti prekopirani iPhone”, napisao je sudija Pozner u presudi obrazloženoj na 38 stranica. „Ali šteta koja nastaje Motorolinom željom da prodaje proizvode koji se nadmeću sa iPhoneom je sasvim odvojena - i savršeno zakonita - od bilo koje štete nanete kršenjem patenata”.

Sudija je dodao da Apple nije jasno dokazao da su njegovi telefoni „zbog navodnog kršenja patenata pretrpeli gubitak udela na tržištu, prepoznavanje brenda ili naklonost korisnika”.

Analitičari kažu da ovakav ishod nije iznenađenje.

Florijan Miler, koji piše blog Foss Patents, kaže da „Apple nije uradio domaći zadatak u smislu izveštaja stručnjaka i svedoka koji bi dokazali da je reč o krađi patenata. Međutim, Apple će sigurno da podnese žalbu Saveznom sudu”.

Osim što predstavlja udarac Appleu ovaj slučaj bi mogao da ostavi posledice i za druge buduće sporove vezane za patente.

Vesti

Kina blokirala pretragu budućeg lidera

Kina je od danas blokirala pretraživanje na internetu imena budućeg lidera, Sji Ðinpinga, dan nakon što je na isti način zabranila pristup sajtu njujorške agencije Blumberg, zbog objavljivanja izveštaja o bogatstvu porodice tog kineskog zvaničnika.

Vesti subota 30.06. 15:24 Komentara: 11

Predstavljen tablet Nexus 7

Google je uradio ono što je Amazon svojevremeno izveo sa svojim Kindle Fireom – predstavio je tablet Nexus 7 optimizovan za sadržaje iz svoje mrežne prodavnice Google Play u kojoj nudi knjige, igrice, TV emisije, filmove, aplikacije i magazine.

Vesti četvrtak 28.06. 09:16 Komentara: 29
strana 1 od 70 idi na stranu