Holandija: Apple plaća odštetu Samsungu

Holandski sud je naložio kompaniji Apple da plati odštetu Samsungu zbog nedozvoljenog korišćenja njenih patenata.

Izvor: BBC, Tanjug
Podeli

Sporni patent odnosi se na način na koji se telefoni i tableti povezuju na internet.

Iznos odštete koju će Apple morati da plati biće izračunat na osnovu prodaje obavljene u Holandiji od 4. avgusta 2010. godine, datuma od kada je američki proizvođač imao, prema mišljenju suda, mogućnosti (načina) da zna da krši patent.

U izjavi za BBC predstavnici Samsunga pozdravili su ovu odluku rekavši da je njome potvrđeno da se Apple besplatno služi njihovom tehnologijom.

"U skladu sa odlukom suda", kažu iz Samsunga, "mi ćemo tražiti adekvatnu kompenzaciju za štetu koju su Apple i njihovi proizvodi izazvali".

Inače, Samsung je tvrdio da Apple nedozvoljeno koristi četiri njihova patenta, ali je odluka holandskog suda da je nedozvoljeno korišćen samo jedan od njih.

Vesti

Kina blokirala pretragu budućeg lidera

Kina je od danas blokirala pretraživanje na internetu imena budućeg lidera, Sji Ðinpinga, dan nakon što je na isti način zabranila pristup sajtu njujorške agencije Blumberg, zbog objavljivanja izveštaja o bogatstvu porodice tog kineskog zvaničnika.

Vesti subota 30.06. 15:24 Komentara: 11

Predstavljen tablet Nexus 7

Google je uradio ono što je Amazon svojevremeno izveo sa svojim Kindle Fireom – predstavio je tablet Nexus 7 optimizovan za sadržaje iz svoje mrežne prodavnice Google Play u kojoj nudi knjige, igrice, TV emisije, filmove, aplikacije i magazine.

Vesti četvrtak 28.06. 09:16 Komentara: 29
strana 1 od 70 idi na stranu