Do 2016. protok neta - 1,3 triliona GB

Nije tajna da je promet na internetu u dramatičnom porastu, ali Cisco je objavio preciznije podatke sa predviđanjima u naredne četiri godine.

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 31.05.2012.

10:24

Default images

Izveštaj procenjuje da će do 2016. svetski inetrent saobraćaj dostići monstruoznih 1,3 zetabajta - 1,3 triliona GB - što je skoro četiru puta više nego u 2011.

Studija zaključuje da u svetu trenutno ima 10,3 milijardi inetrent konekcija na najrazličitijim uređajima , ali se do 2016. očekuje eksplozivni porast od 83 odsto (18,9 milijardi konekcija).

U tom trenutku očekuje se da će 45 odsto svetskog stanovništva koristiti internet a video će biti jedan od najpopularnijih vidova korišćenja online veze: Cisco predviđa da će u jednoj sekundi internetom „prostrujati” dovoljno video materijala da se napravi film u trajanju od dve godine.

Konektovane digitalne televizije bi trebalo da budu glavni razlog za rast saobraćaja kod privatnih korisnika, a desktop video konferencije u poslovnom svetu.

Foto: FreeDigitalPhotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: