SAD: Petina računara bez antivirusa

Istraživačka kompanija McAfee objavila je rezultate svog istraživanja upotrebe antivirusnog softvera koji pokazuju da 17 posto korisnika širom sveta nema nikakvu antivirusnu zaštitu na svojim računarima.

Izvor: Mikro
Podeli

Prednjače korisnici u SAD, gde skoro jedna petina korisnika nema antivirusni softver na svojim računarima.

Analitičari su u nezaštićene računare ubrojali sve one na kojima nije instaliran nikakav antivirusni softver, kao i one kod kojih je licenca za korišćenje tog softvera istekla. Primera radi, u SAD se na 12% računara ne nalazi nikakav antivirusni softver, dok je na 7% računara taj softver instaliran, ali je licenca za njegovo korišćenje istekla.

Istraživači kompanije McAfee su za potrebe svog istraživanja pratili stanje u 23 zemlje širom sveta i ustanovili da su najbezbedniji računari korisnika u Finskoj, Italiji, Novom Zelandu, Nemačkoj i Danskoj. Na drugom kraju te liste, nalaze se računari korisnika u Singapuru, Španiji, Meksiku, Japanu i SAD.

Najveći broj računara bez ikakvog antivirusnog softvera nalazi se u Španiji (16%), a naveći broj računara na kome je licenca za korišćenje softvera istekla nalazi se u Singapuru (12%).

Analitičari kao zaključak svog istraživanja navode da bi obrazovanje korisnika u pogledu upotrebe antiviusnog softvera pomoglo da se smanji broj nezaštićenih računara.

Takođe, predstojeći relazak na Windows 8 koji zahteva da računar ima aktivnu antivirusnu zaštitu verovatno će povećati broj bezbednih računara, navode istraživači kompanije McAfee.

Vesti

Holandski parlament odbacio ACTA

Poslanici holandskog parlamenta izglasali su odluku protiv potpisivanja sporazuma o zaštiti autorskih prava na internetu (ACTA), bez obzira na to kako će se izjasniti Evropski parlament u junu.

Vesti sreda 30.05. 11:36 Komentara: 2

Pobeda za YT pred francuskim sudom

Francuski TF1 podneo je tužbu protiv kompanije Google zbog toga što se na YouTubeu lako može doći do sadržaja zaštićenog autorskim pravila. Sud je odlučio da Google nije odgovoran.

Vesti sreda 30.05. 11:15 Komentara: 4
strana 1 od 69 idi na stranu